Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laszlo Tokes continuă seria declaraţiilor uluitoare: Ce a putut spune despre fostul premier, Mihai Tudose

Tokes

Eurodeputatul Laszlo Tokes continuă seria declaraţiilor incredibile făcute în Parlamentul European la adresa României. Acum a venit rândul fostului premier, Mihai Tudose, să fie luat la ţintă. Tokes a cerut cuvântul în Parlamentul European, pentru a anunţa că fostul premier Mihai Tudose ar fi ameninţat maghiarii din România cu spânzurătoarea, conform observator.tv.

Citește și: Angajații unei mari companii din România amenință cu greva! Motivul este unul extrem de serios

Laszlo Tokes a precizat că liderii europeni trebuie să ia atitudine împotriva lui Tudose, despre care a declarat că are un discurs xenofob şi intimidant, plin de ură la adresa minorităţilor din România. "Domnule preşedinte, dragi colegi. Acum 450 de ani, în 1568, în Transilvania, acum parte a României, pentru prima dată, la nivel global, libertatea conştiinţei şi religiei au fost recunoscute prin lege, astăzi una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene", şi-a început Laszlo Tokes discursul în Parlamentul European.

Citește și: Demisie de răsunet în CNA! Care este motivul

Eurodeputatul Laszlo Tokes a precizat că Tudose i-a ameninţat pe maghiari, după arborarea steagului aşa zisului Ţinut Secuiesc. "În contrast cu toleranţa religioasă, proclamată la acea vreme, primul ministrul român Mihai Tudose a ameninţat săptămâna trecută maghiarii cu spânzurătoarea pentru că au iniţiat un dialog pentru autonomia minorităţilor şi că au îndrăznit să arboreze steagul Ţinutului Secuiesc", a precizat Tokes.

Citește și: Problema mare pentru Halep la Australian Open! Ce s-a întâmplat

Eurodeputatul a adăugat că se bucură de demisia din funcţia de premier al lui Mihai Tudose. "Primim cu satisfacţie informaţia că şeful Guvernului şi-a prezentat ieri demisia. Noi cerem ca toţi liderii politici şi partidele din România, dar şi instituţiile şi liderii Uniunii Europene să condamne public aceast xenofobă şi intimidant discurs care îndeamnă la ură împotriva minorităţilor, aproape nemaiauzit în Europa, aducând aminte de timpuri naziste sau comuniste", a precizat Laszlo Tokes.

Citește și: Lovitură neașteptată! Ce funcție ar viza în viitor Klaus Iohannis! Nu cea de președinte al României

Mihai Tudose a revenit asupra declaraţiei referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc, când a spus că "dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag" cuvinte ce au stârnit o adevărată revoltă în Ungaria, adăugând că s-a referit la mandatele autorităţilor. Tudose a mai spus că nu se poate vorbi despre autonomia unei bucăţi din România, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.