Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laszlo Tokes face iar declarații ce inflamează spiritele: Ce a spus la Băile Tușnad e REVOLTĂTOR

laszlo-tokes-viktor-orban

Europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes spune că ar fi ”foarte mulţumit” dacă maghiarii ar putea fi prezenţi cu drepturi depline la UMF Târgu Mureş, care le-a ”fost luată”, şi a atacat dur ”compromisurile, oportunismul şi politica paşilor mici” a UDMR, care ”vinde ieftin găina”.

Premierul ungar Viktor Orbán şi europarlamentarul Laszlo Tokes au răspuns, sâmbătă, la finalul dezbaterii de laUniversitatea de Vară ”Tusványos” de la Băile Tuşnad, la mai multe întrebări din partea jurnaliştilor, între care şi una privind înfiinţarea în Transilvania a unei universităţi de medicină şi farmacie în limba maghiară şi a unui spital privat, scrie Mediafax.

Europarlamentarul FIDESZ a afirmat că, în urmă cu 25 de ani, unul dintre obiectivele politicienilor maghiari din Transilvania a fost înfiinţarea unei universităţi de stat cu predare în limba maghiară, care însă nu s-a realizat, el punând eşecul pe seama ”politicii paşilor mici” a UDMR.

”Am cam uitat de această revendicare a noastră. Nici până în ziua de astăzi nu avem o universiate cu predare în limba maghiară şi noi acum, după 25 de ani lăsaţi în urma noastră, am fi mulţumiţi măcar dacă am avea ceva facilităţi în acest sens şi, uite, am coborât foarte mult cu doleanţele, cu revendicările noastre. Am fi foarte mulţiumiţi dacă am putea fi prezenţi cu drepturi depline la UMF Târgu Mureş, pentru că, nu uitaţi, această universitate a fost luată de la noi, universitatea a fost desfiinţată. Deci, iată compromisurile, oportunismul, politica paşilor mici. E greşită, a eşuat, pentru că, vedeţi, coborâm cu preţul. UDMR vinde ieftin găina, nu-i aşa? Evident, dacă pui un preţ scăzut, atunci vinzi toate găinile, dar nu poţi să cobori cu preţul la nesfârşit”, a spus Tokes.

La rândul său, şeful Guvernului de la Budapesta a spus că educaţia medicală trebuie plasată în contexul politicii naţionale, precizând că regulamentele UE nu interzic, ci chiar sprijină colaborarea, inclusiv în domeniul învăţământului medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.