Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi conduce într-un sondaj: E văzută cea mai puternică din România / DOCUMENT

AGERPRES
Laura Codruta Kovesi

Laura Codruța Kovesi e cea mai puternică persoană din România! Asta ar putea să reiasă dintr-un sondaj Avangarde, difuzat de Antena 3, joi seara. Kovesi a primit de la 26% dintre respondenți nota maximă din sondaj, nota 5. Pe locul secund s-a clasat Hans Klemm, ambasadorul SUA, care a primit nota maximă de la 23% dintre cei intervievați. Șeful SRI, Eduard Hellvig, a primit nota 5 de la 22%, în timă ce Tudorel Toader, ministrul Justiției, și Augustin Lazăr, procurorul general, sunt la egalitate, cu 16 procente cu nota maximă.

Citește și: Consiliul Concurenței le-a dat undă VERDE! Tranzacția a fost AUTORIZATĂ

content-image

O altă parte a cercetării a făcut referire la afaceriști. Frații Pavăl, care dețin Dedeman, au primit nota maxim de la 15% dintre cei întrebați de Avangarde. Anca Vlad, patroana lanțului de farmacii Catena, e pe locul secund, cu 15 procente. Dan Voiculescu, fondatorul Trustului Intact, a primit nota maximă de la 14% dintre cei intervievați. Dan Ostahie, de la Altex, și familia Buluc, patronii Helpnet, urmează cu 10% și 9%.

Citește și: O bancă importantă din România se REINVENTEAZĂ: DISPAR ghișeele! Ce se va întâmpla cu angajații

content-image

Cu privire la anul 2018, cei mai mulți români au declarat că sunt îngrijorați de o eventuală criză economică (10%).

Pe locul al doilea în topul amenințărilor se află politicieni/politica, 8% dintre români oferind acest răspuns. Locul al treilea este ocupat de fenomenul corupției, 6% dintre respondenți considerând că aceasta reprezintă o amenințare pentru anul 2018.

Citește și: Dovada că a fost IERTAT de Liviu Dragnea! Ce funcție a primit fostul vicepremier Marcel Ciolacu

Majoritatea celor care au răspuns la sondaj consideră că imaginea de țară a României, în ultimul an, fie a involuat (42%), fie a stagnat (33%). Doar o minoritate (23%) consideră că imaginea României a evoluat.

La întrebarea deschisă privind identifi­carea unui lucru care funcționează bine în România, 20% dintre cei intervievați au declarat că nimic nu funcționează în țara noastră.

Citește și: Noi detalii despre cel mai controversat DOCUMENT al momentului! Ce declară Eugen Teodorovici

De asemenea, 7% au identificat un lucru negativ ca funcționând bine, evident într-un sens ironic, și anume corupția. 3% au indicat mediul de afaceri ca fiind printre lucrurile care funcționează bine, iar câte 2% DNA, Armata și Biserica.

Pe de altă parte, 14% dintre cei care au răspuns la sondaj au declarat că totul funcționează rău în România, 9% au identi­ficat sistemul sanitar ca fiind principalul lucru care merge rău, 6% Justiția, 5% Educația, iar câte 3% Economia, Parlamentul, conducerea țării sau politica.

Citește și: EXCLUSIV! Fostul președinte al CSM, Horatius Dumbravă, analiză despre Justiție! “Nu vi se pare comic obiectivul?”

Sondajul a fost realizat în luna decembrie, între 11 și 19 decembrie, telefonic, pe un eșantion de 800 de respondenți cu o marjă de eroare de +/- 3,4%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.