Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi explică scopul acțiunii la CEDO: E o chestiune de principiu. Doresc stoparea îngenungherii procurorilor, stoparea acestei proceduri abuzive

libertatea.ro
Laura Codruta Kovesi la CSM

Laura Codruța Kovesi face noi precizări referitoare la scopul atacării la CEDO a hotărârii de revocare din functia de procuror sef al DNA, menționând că este o chestiune de principiu, prin care doreste stoparea îngenungherii procurorilor.

Citeste si Fostul avocat al Bombonicăi Prodana: Evident că este de felicitat ministrul Justiției

"Nu e vorba de bani, prin cererea formulata nu am solicitat plata unor despagubiri, ci este o chestiune de principiu. Am solicitat sa se constate ca mi-au fost incalcate anumite drepturi. (..) Nu am fost citata, nu am avut dreptul sa imi fac apararaea , sa intervin in proces. Mi s-a aplicat o sanctiune a revocarii cu toate ca in atributiile CCR nu e prevazta chestiunea revocarii, e o chestiune de principiu. Ea nu poate fi atacata, pentru orice cetatean al tarii exista dreptul de a contesta revocarea sau sanctiunea, in timp ce decizia CCR a fost definitiva, fara drept de a fi contestata. Este o chestiune de principiu, nu am solicitat niciun fel de despăgubiri, ci doresc stoparea îngenuncherii procurorilor, doresc stoparea aplicării unei astfel de proceduri abuzive şi altor procurori cu funcţii de conducere, pentru că, în acest moment, această decizie poate fi invocată ca precedent pentru revocarea oricărui procuror care deţine o funcţie de conducere în Ministerul Public", a declarat Laura Codruta Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.