Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi îi răspunde lui Sebastian Ghiță

laura-codruta-kovesi

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată că afirmaţiile publice pe care Sebastian Ghiţă le-a făcut, miercuri, înainte să se prezinte în faţa procurorilor de la Ploieşti care i-au comunicat instituirea sechestrului asigurător, nu sunt "obiective şi fundamentate", nefiind exclusă încercarea de discreditare a procurorului care instrumentează cauza.

”Cu referire la afirmațiile făcute în cursul zilei de 26 octombrie 2016 de inculpatul Ghiță Sebastian înainte de a se prezenta la sediul Serviciului Teritorial Ploiești pentru a i se aduce la cunoștință măsura asiguratorie a sechestrului în dosarul penal mediatizat prin comunicatul nr. 1164/ VIII/3 /06 septembrie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Declarațiile respective apărute în spațiul public, în legătură cu care mai mulți reprezentanți mass-media au solicitat un punct de vedere, sunt susținute de o persoană cercetată / trimisă în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în mai multe cauze penale. Afirmațiile publice pe care le face persoana respectivă cu privire la procurori și la orice împrejurare incidentă anchetei penale nu sunt obiective şi fundamentate, nefiind exclusă chiar încercarea de distragere a atenției opiniei publice și de discreditare a procurorului care instrumentează cauza.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

În nicio situație în care afirmațiile apărute în spațiul public sunt făcute de astfel de persoane, Direcția Națională Anticorupție prin Biroul de Informare și Relații Publice, nu va emite un punct de vedere.

Pe de altă parte, o persoană cercetată într-o anchetă penală este liberă să își prezinte punctele de vedere, probe în apărare, în faţa procurorului, în cadrul procesual, iar în situația în care deţine indicii că i s-au încălcat drepturile sau că vreo altă persoană, inclusiv magistrat, ar fi săvârşit o faptă care reprezintă abatere de la lege, este liberă să sesizeze instituțiile abilitate.

Totodată, vă informăm că la data de 26 octombrie 2016, în dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1164/ VIII/3 /06 septembrie 2016, procurorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploiești au instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparține inculpatului Ghiță Sebastian până la concurența sumei de 220.000 de euro.”

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Deputatul Sebastian Ghiţă l-a acuzat, miercuri, pe procurorul din cadrul DNA Ploieşti, Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul privind vizita lui Tony Blair în România, că ar controla o firmă din domeniul construcţiilor care beneficiază de protecţia DNA şi de sprijin în câştigarea licitaţiilor.

Ghiţă a prezentat la intrarea în DNA un document despre care susţine că ar conţine date privind o firmă care ar fi controlată de procurorul Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul privind faptele de corupţie legate de vizita lui Tony Blair în România în 2012.

Citește și: Pentru prima dată în istorie, virusul hepatitei C a fost fotografiat / VIDEO

"Această firmă este firma pe care domnul procuror Negulescu o foloseşte, una dintre firmele pe care le foloseşte la afacerile sale din Ploieşti. Atunci când v-am spus că după ce şi-a eliminat baronii politici a devenit dânsul un baron al justiţiei aici în Prahova, nu am glumit şi astfel de documente şi elemente o să le vedeţi apărând din ce în ce mai des", a spus Ghiţă.

Deputatul a arătat că firma în cauză ar activa în domeniul construcţiilor şi că aceasta ar fi protejată de către DNA şi "împinsă în licitaţii".

Citește și: Cristian Tudor Popescu analizează demisia unui șef din poliție: Am văzut multe în viața mea, dar așa ceva…

"Acesta este un document care prezintă toate datele acestei firme din domeniul construcţiilor, firmă care este folosită de acest domn procuror de la DNA şi care este protejată, care este împinsă în licitaţii şi dacă cineva îndrăzneşte în Prahova să concureze această firmă, imediat de aici de la DNA se trimite o adresă la Finanţe, cei de la Finanţe se duc repede că doar a trimis DNA-ul adresă şi caută adversarii din licitaţii", a adăugat Ghiţă.

În context, el a dat exemplul unei lucrări efectuate la Rafinăria Petrobrazi despre care spune că ar fi fost câştigată de firma controlată de Negulescu.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

Întrebat ce dovezi are că procurorul DNA controlează societatea, Ghiţă a răspuns: "Aşa mi-au spus cei din licitaţie, o să aflăm toţi mai multe".

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, miercuri, măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Sebastian Ghiţă până la concurenţa sumei de 220.000 de euro, se mai arată în comunicatul DNA.

Citește și: O bază secretă construită de nazişti a fost descoperită în Arctica. Hitler a vrut-o cu orice preţ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.