Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kövesi intervine categoric în Ucraina: sprijin pentru proiectul lui Volodimir Zelenski

AFP
Laura Codruta Kovesi

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, și directorul Biroului Național Anticorupție al Ucrainei (NABU), Semen Kryvonos, au semnat astăzi un acord de lucru privind cooperarea între Parchetul European (EPPO) și NABU.

Aranjamentul, care vizează facilitarea cooperării în investigarea cazurilor de corupție, este al doilea semnat cu autoritățile ucrainene, după semnarea unui aranjament de lucru cu Parchetul General al Ucrainei, la 18 martie 2022, transmite EPPO.

„Instrumentul semnat astăzi consolidează cooperarea cu autoritățile ucrainene specializate în investigarea cazurilor de corupție și arată angajamentul ambelor părți față de protecția fondurilor UE alocate Ucrainei, în contextul războiului și pentru reconstrucție. EPPO consideră că cooperarea cu autoritățile ucrainene de aplicare a legii și judiciare este crucială pentru a lupta eficient împotriva grupurilor de crimă organizată și a utilizării abuzive a acestor fonduri. EPPO și NABU, împreună cu reprezentanți ai Parchetului specializat în combaterea corupției din Ucraina, lucrează deja în vederea atingerii acestor obiective. După semnarea acordului de lucru a avut loc o reuniune operațională pentru a discuta despre cooperarea concretă în cadrul investigațiilor în curs și despre continuarea schimbului de informații”, au precizat reprezentanții EPPO.

Ce spunea Zelenski în urmă cu puțin timp

Ucraina încearcă să intre în UE, iar în acest sens lupta anticorupție a avut o intensitate mai mare în ultimul timp. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dar și înalți oficiali ucraineni au pledat de numeraose ori pentru aderarea la UE.

„Acesta este un moment istoric pentru a începe negocierile privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. O Europă a valorilor, o Europă liberă și puternică, o Europă a păcii este de neconceput fără Ucraina. Suntem gata să începem negocierile privind aderarea și progresul nostru în punerea în aplicare a recomandărilor Comisiei Europene ar trebui înregistrată”, a spus Zelenski recent, potrivit Gordon.ua.

Potrivit președintelui, Ucraina este pregătită „să se pregătească cât mai curând posibil pentru începerea negocierilor privind aderarea” și „o vom face”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.