Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi, acuzată de premierul sloven de jocuri politice în UE: 'Convingeți guvernele conduse de ei să participe!'

European Parliament
kovesi audieri

Laura Codruța Kovesi, şefa Parchetului European (EPPO), este contestată de premierul sloven Janez Janša, care o acuză că este controlată de forțele politice la nivelul UE.

„Dar Suedia, Irlanda, Polonia, Ungaria, Danemarca... @EUProsecutor? Nu participă deloc la #EPPO. Este alegerea noastră, așa că nu vă mai pretați la jocurile politice inspirate de @RenewEurope și @strankaSD. Convingeți guvernele conduse de ei să participe”, a precizat premierul sloven Janez Janša pe Twitter.

Declarațiile premierului sloven vin în contextul în care țara sa a refuzat să recunoască cele două nominalizări pentru componenta EPPO. Ministrul sloven al justiției, Lilijana Kozlovič, a demisionat în semn de protest. Cei doi magistraţi respinşi au investigat acuzaţii de luare de mită care aveau legătură cu premierul Jansa.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, interviu în presa străină: Nu există ţări lipsite de corupţie

Laura Codruţa Kovesi a declarat joi că lipsa cooperării din partea autorităţilor slovene cu instituția pe care o conduce ''subminează grav'' încrederea în gestiunea şi controlul fondurilor europene în Slovenia, ţară care la 1 iulie preia preşedinţia semestrială a Consiliului UE, relatează agenţia EFE, conform Agerpres. „Lipsa evidentă de cooperare sinceră din partea autorităţilor slovene cu Parchetul European subminează grav încrederea în funcţionarea eficientă a sistemelor de gestiune şi control a fondurilor europene în Slovenia'', a transmis Kovesi într-un comunicat. Parchetul European ''poate iniţia operaţiuni fără procurori europeni delegaţi sloveni'', dar ''nu pot fi investigate eficient toate suspiciunile de fraudă fără procurori europeni delegaţi'', a explicat Laura Codruţa Kovesi.

Citește și: Laura Codruța Kovesi își începe mandatul cu stângul: problema e dată de fondurile insuficiente

Premierul Janez Janša este contestat de sloveni și numeroase persoane au ieșit în stradă pentru a cere demisia acestuia (mai multe aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.