Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi anunță țintele Parchetului European: Vom ancheta oameni bogați și puternici

kovesi

Într-un interviu prin videoconferință, acordat ziarului spaniol El Pais, noul procuror european Laura Codruța Kövesi subliniază că Parchetul European, EPPO, arată că instituția pe care o conduce trebuie să fie una independentă pentru că vor avea de anchetat oameni puternici și extrem de bogați.

Citește și: Cristian Tudor Popescu îl DISTRUGE pe Nicușor Dan, după înregistrarea EXPLOZIVĂ: Îmi dă mult de gândit

„Parchetul European va avea de-a face cu cazuri extrem de complexe, iar în achete vor fi implicați oameni puternici și bogați (...) De aceea este important să fim o instituție independentă”, a spus Kovesi.

Alegerea procurorului general european a creat mari așteptări în special în Parlamentul European, cunoscută fiind lupta intransigentă dusă împotriva corupției de către magistratul român, în țara sa, scrie El Pais. Activitatea noului procuror european este crucială pentru credibilitatea UE, mai ales pe fondul unor cazuri de corupție apărute în ultimii ani în Spania, Bulgaria, România sau Malta, al unor scandaluri financiare în Olanda sau Danemarca sau al unor încercări de subminare a legii în Polonia sau Ungaria, comentează El Pais, opinând că noul procuror european duce acum o primă bătălie împotriva birocrației, pentru a obține creșterea alocării bugetare pentru EPPO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.