Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi bate cu pumnul în masă: solicitare pentru Bulgaria

captura youtube
kovesi

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kövesi, solicită nominalizarea urgentă a mai multor candidaţi calificaţi pentru a completa schema de procurori europeni delegaţi din Bulgaria, al căror număr trebui să fie de 15, relatează Rador.

Kövesi a desfăşurat o videoconferinţă cu ministrul interimar al justiţiei din Bulgaria, Krum Zarkov, informează Parchetul European şi Ministerul Justiţiei de la Sofia.

În cadrul discuţiei, procurorul-şef european a solicitat şi desemnarea urgentă a poliţiştilor specializaţi de investigaţie care să lucreze la cazurile Parchetului European din Bulgaria, precum şi crearea reală a unei structuri administrative independente în cadrul Oficiului Parchetului European de la Sofia, după cum este stabilit în legislaţia naţională.

Reprezentanța bulgară a Parchetului European se confruntă cu probleme serioase, iar plecarea în masă a procurorilor delegați, a grefierilor și a procurorilor asistenți ridică semne de întrebare cu privire la modul în care este gestionată instituția. Până acum doi din cei nouă procurori europeni delegați numiți au părăsit postul. Un al treilea este de așteptat să plece foarte curând, iar ulterior și mai mulți oameni, pe parcursul acestui an, notează publicația bulgară Mediapool, potrivit Rador.

Vezi și: Biroul EPPO din Bulgaria este pe cale să se năruie - Procurorii fug de Kovesi și de 'atmosfera proastă de lucru'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.