Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi, invitată să se adrese Conferinței Președinților din PE. Anunțul lui Dacian Cioloș

kovesi

Procurorul şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi a fost invitată să se adreseze Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European pe tema funcţionării instituţiei pe care o conduce, anunţă într-o postare pe Twitter Dacian Cioloş, preşedinte al grupului Renew Europe.

”Mulţumit că, la solicitarea Grupului Renew Europe, Laura Codruţa Kovesi va fi invitată la Conferinţa Preşedinţilor pentru a discuta pe tema lansării Parchetului European şi a provocărilor acestuia. Va fi abordată tema riscurilor pentru funcţionarea sa, astfel încât să poată combate corupţia în Uniunea Europeană”, a scris Cioloş pe Twitter.

Parchetul European (European Public Prosecutor's Office, EPPO), o nouă instanţă menită să lupte împotriva fraudei şi corupţiei care afectează fondurile Uniunii Europene (UE) a intrat în funcţiune la 1 iunie, şefa instituţiei, Laura Codruţa Kövesi, salutând ceea ce a numit ”un moment istoric”.

”Succesul nostru este o chestiune de credibilitate a Uniunii noastre”, a declarat fosta şefă DNA, care a subliniat că înfiinţarea acestei instituţii a necesitat ”mai mult de două decenii de discuţii” şi ”negocieri politice dificile”.

Una dintre misiunile parchetului este să supravegheze folosirea miliardelor de euro prevăzute prin Planul de relansare economică postcovid, care urmează să fie distribuite statelor membre UE în lupta împotriva consecinţelor economice ale crizei sanitare provocate de pandemia Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.