Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi rupe tăcerea după decizia CCR. Şefa DNA, interviu pentru New York Times

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi

Laura Codruţa Kovesi a acordat primul interviu după decizia CCR care îl obligă pe Iohannis să o demită. Nu pentru una dintre publicaţiile favorite din România, cu pentru prestigiosul ziar american The New York Times. Publicaţia acordă un spaţiu amplu celor mai importante evenimente din România din această perioadă: decizia CCR şi mitingul PSD.

După ce prezintă decizia CCR şi posibilele consecinţe ale acesteia, inclusiv o suspendare a preşedintelui în caz că nu o demite pe şefa DNA, publicaţia americană aminteşte că Laura Codruţa Kovesi rămâne momentan în funcţie, în aşteptarea deciziei preşedintelui.

Vezi şi: Dieta minune a Ducesei de Cambridge. Cum a slăbit rapid după ce a născut pentru a treia oară

"Dar într-un inteviu acordat chiar în sediul Direcţiei, aceeaşi clădire care a găzduit centrul de comandă al Armatei Române în Al Doilea Război Mondial, Kovesi în apără funcţie", scriu jurnaliştii americani.

"Este greu să schimbi mentalităţile. Ultimii cinci ani au însemnat enorm pentru România", a declarat şefa DNA.

"Stilul dur al doamnei Kovesi, maniera de a nu lua prizonieri i-au adus mulţi duşmani în sfera politică. Pe măsură ce presiunea asupra domnului Dragnea creştea, acesta a contraatacat tot mai agresiv", mai scriu autorii articolului

"Din cauza investigaţiilor noastre, din cauza condamnărilor, în ultimul an şi jumătate presiunea asupra instituţiei noastre a crescut cu siguranţă. Dacă independenţa procurorilor dispare - aşa cum pare că se întâmplă - slujba nu devine mai dificilă. Devine imposibilă", a mai declarat Kovesi.

Jurnaliştii americani continuă prezentând mitingul PSD ca pe un eşec, un eveniment la care au fost aduşi zeci de mii de oameni fără ca aceştia să ştie de ce.

Articolul din NY Times aminteşte de obsesia lui Dragnea pentru George Soros, comparându-l pe liderul PSD cu Donald Trump.

În articol sunt citate mai multe persoane din zona opoziţiei şi dintre susţinătorii şefei DNA: Laura Ştefan, Cristi Danileţ, Alina Gorghiu.

Vezi şi: Reţeta la care ai visat întotdeauna: Cum poţi face Kurtos Kalacs acasă, fără instrumente speciale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.