Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laureat Nobel, informator comunist?

Voxeurop.eu
walesa

Lech Walesa, fost preşedinte al Poloniei şi lider istoric al sindicatului disident Solidaritatea, a colaborat, în anii 1970, cu serviciile secrete comuniste (SB), arată documente ale Institutului polonez al Memoriei Naţionale (IPN), însă politicianul respinge acuzaţiile, potrivit Mediafax.

Documentele care par să îl incrimineze pe Lech Walesa au fost găsite zilele trecute în casa generalului Czeslaw Kiszczak, fost ministru de Interne al Poloniei în perioada comunistă. Lukasz Kaminski, directorul Institutului Memoriei Naţionale, a declarat că documentele par a fi autentice. Lech Walesa a negat în repetate rânduri că ar fi colaborat cu regimul comunist în anii 1970.

"În dosarul personal, există un plic cu un angajament de colaborare scris de mână, semnat Lech Walesa 'Bolek'. Printre documente există şi chitanţe de mână privind bani primiţi în schimbul colaborării, sub pseudonimul 'Bolek'", a declarat Lukasz Kaminski, citat de ziarul Le Figaro.

Lech Walesa a respins noile acuzaţii, explicând că a avut contacte cu serviciile secrete comuniste, dar nu a colaborat cu ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.