Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega desființează discursul lui Juncker despre Europa

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega descrie în termeni critici discursul despre viitorul UE ținut săptămâna aceasta de Jean-Claude Juncker la Strasbourg. ”Domnule Juncker, nu e suficient să ștergi apa cu cârpa, dacă robinetul rămâne deschis!”, sintetizează Rebega contradicțiile din mesajul președintelui Comisiei Europene.

”Săptămâna aceasta la Strasbourg, evenimentul central a fost discursul președintelui Comisiei Europene despre Starea Uniunii. Firesc, cele mai importante tabloide europene s-au înghesuit să „decodifice” mesajul lui Jean-Claude Juncker. Părerile sunt fix precum e starea Uniunii Europene, în acest moment: DIVIZATE!”, arată europarlamentarul pe pagina sa de socializare.

”Și la Strasbourg, discursul lui Juncker a avut parte de critici din partea mai multor eurodeputați, cărora președintele Comisiei Europene nu le-a răspuns, plângându-se că are dureri din cauza sciaticii. Răspunsul lui Juncker reflectă atitudinea generală și reacția Uniunii la așteptările cetățenilor săi: SFIDAREA! Ca atare, presa a vuit. Astfel, în timp ce ziarul britanic „Daily Express” titrează: „Mulțumim lui Dumnezeu că plecăm din UE”, „The Telegraph” avertizează că: „Marea Britanie va regreta Brexit-ul”. Tabloidele din Germania reacționează vehement față de apelul lui Juncker pentru ca toți membrii UE să adopte moneda euro, contrar poziției guvernelor franceze și germane. „Frankfurter Allgemeine” concluzionează: „Mai mult euro, mai mult Bruxelles, mai mulți bani”, iar „Die Welt” definește planurile lui Juncker drept „absurde” și se întrebă retoric; „unde și-a petrecut căpitanul Juncker ultimii ani?” Critic este și ziarul „Le Soir”, sesizând contradicții marca Juncker, care „spune că dorește o Europă mai rapidă și mai eficientă, dar este împotriva Europei cu mai multe viteze” ”, mai arată eurodeputatul român.

Rebega ajunge la concluzia că ”„vântul favorabil” de care pare că se bucură Uniunea, în opinia liderului său, se lovește de obstacole insurmontabile, cel puțin pentru moment. Și mă refer aici la: schimbările climatice, problematica socială, șomaj, sărăcie, terorism, protejarea frontierelor, controlul migrației și criza refugiaților. Toate aceste probleme nu și-au găsit rezolvarea pentru că Europa se află pe un drum greșit!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.