Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega despre viitorul Uniunii Europene

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega a ținut ieri la Strasbourg un discurs ”Despre starea Uniunii” în care analizează pe scurt situația actuală a Uniunii Europene și atrage atenția asupra viitorului acesteia. Iată discursul integral susținut de Rebega în plenul Parlamentului European:

”Un proverb vechi ne spune că un mare conducător apare numai atunci când există adversari puternici. Prin extensie, aș spune că un mare proiect poate să apară numai atunci când se confruntă cu alte proiecte la fel de bune.

De doi ani, am susținut cu tenacitate și seriozitate ideea că Europa se află pe un drum greșit și că, pentru a putea păstra proiectul pe care l-au visat părinții întemeietori, este necesară o reformă profundă a Uniunii și, mai ales, este necesară o flexibilizare și o descentralizare reală a deciziei.

Aceste idei le-a repetat, la Atena, acum câteva zile, copilul răsfățat al euroforicilor, nimeni altul decât președintele Franței, Emmanuel Macron! Spune cineva că Emmanuel Macron este extremist sau anti-european?

Lăsând ironia la o parte, mă bucur sincer că centrul politic a ajuns la această concluzie! Poimâine, președintele Comisiei va vorbi despre Starea Uniunii. Aștept cu nerăbdare un discurs curajos și vizionar, care să redea Uniunii energia și entuziasmul pe care le-au avut, în 1957, semnatarii Tratatului de la Roma!

Să lăsăm națiunile să vorbească! Viitorul se poate construi doar cu cetățeni responsabili!”

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.