Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega (Pro România) a participat la dezvelirea bustului lui Cuza din Ploiești

Pro Romania
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România și coordonator al Filialei Pro România Prahova, a participat astăzi alături de membrii organizației la dezvelirea bustului lui Alexandru Ioan Cuza din Ploiești, depunând o coroană de flori în amintirea marelui domnitor.

Cu ocazia evenimentului, Rebega a scris pe pagina sa de socializare că ”la puțin timp după ce am aniversat, cu dezbinare și ură, Centenarul „Marii” Uniri, iată că vine și aniversarea „Micii” Uniri. Probabil că, pentru românii obișnuiți, evenimentul ar trece neobservat dacă nu ar fi marcat de o zi liberă. Și totuși, după părerea mea, „Mica” Unire are o importanță uriașă pentru națiunea română”.

Citește și: Gabriela Zoană: Sper ca Monica Macovei să nu se mai regăsească în nicio funcție de reprezentare a intereselor României

Europarlamentarul Pro România amintește că România „Mică” a pus bazele națiunii și că ”aici s-au înființat instituțiile fundamentale ale statului: armata, administrația, partidele politice și corpul diplomatic, școlile și universitățile. Aici s-a proclamat autocefalia Bisericii Ortodoxe Române. Aici s-a făurit conștiința României moderne: Alecsandri și Eminescu, Creangă și Caragiale, Carol Davila și Anghel Saligny, Nicolae Grigorescu, George Enescu și Constantin Brâncuși și mulți, mulți alții, au fost personalități care au crescut și s-au afirmat în România „Mică”.”

Rebega mai spune că dacă la 24 ianuarie 1859 n-ar fi existat excepționala mobilizare de la București, care a impus alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, n-ar fi existat România „Mică”. Și nici România „Mare” și își îndeamnă cititorii să nu uite că ”toate faptele mari pleacă de la fapte mici și de la energia, hotărârea și credința oamenilor!”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.