Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mister total după întâlnirea dintre Lavrov și Consiliul de Cooperare din Golf - Subiectul evitat complet

zugo.md
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a purtat luni la Moscova runde de discuţii cu miniștrii de externe ai Consiliului de Cooperare pentru Statele Arabe din Golful Persic.

'Sunt recunoscător că ați răspuns propunerii noastre de a organiza cea de-a 6-a întâlnire a Dialogului strategic Rusia-Consiliul de Cooperare al Golfului în capitala noastră', a spus Lavrov în deschiderea întâlnirii. El a amintit că Moscova găzduiește acest eveniment pentru a doua oară, prima dată a fost în 2016. Potrivit ministrului, acest format "s-a dovedit a fi un mecanism eficient de schimb de opinii asupra problemelor cheie regionale și globale". El și-a exprimat, de asemenea, convingerea că reuniunea va da "un impuls suplimentar întăririi legăturilor Rusiei cu statele membre ale Consiliului'. Lavrov a subliniat că relațiile dintre Rusia și țările Consiliului de Cooperare al Golfului continuă să se dezvolte progresiv, fapt dovedit de 'dinamica semnificativ crescută a contactelor la cele mai înalte niveluri în ultimul an.

Lavrov nu a suflat nicio vorbă despre medierea pentru încheierea războiului din Ucraina

"Rusia și țările Consiliului de Cooperare al Golfului au toate mecanismele necesare pentru a rezolva cu succes sarcinile comune cu care ne confruntăm, pentru a promova un parteneriat reciproc avantajos și pentru a-l transfera pe o bază strategică sistemică. Ministerele țărilor noastre și structurile de afaceri fac pași consecvenți pentru a extinde legăturile economice", a spus el. "În pofida condițiilor geopolitice dificile, reușim să menținem o tendință pozitivă în comerțul reciproc: anul trecut, comerțul dintre Rusia și țările Consiliului de Cooperale a crescut cu peste 6% față de anul precedent și a depășit 11 miliarde de dolari", a subliniat Lavrov. El a adăugat că în cadrul întâlnirii s-a discutat "întreaga gamă de provocări cu care se confruntă Orientul Mijlociu, inclusiv zona importantă din punct de vedere strategic a Golfului". Consiliul de Cooperare al Golfului include șase țări arabe: Bahrain, Qatar, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Oman și Arabia Saudită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.