Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov amenință Ucraina după atacul Moscovei: 'Partea rusă își rezervă dreptul de a lua cele mai dure măsuri'

News.ro
Serghei Lavrov

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a emis o declarație, prin care 'a condamnat ferm tentativele de atacuri teroriste ale Forțelor Armate ale Ucrainei' comise în dimineața zilei de 30 mai, la Moscova și în regiunea Moscova.

„Aceste atacuri au fost planificate și efectuate de regimul neonazist de la Kiev, pentru care folosirea metodelor de acte de teroare a devenit o practică sinistră. Reprezentanții săi au solicitat de mult timp și în mod deschis 'atacuri de răzbunare' împotriva Moscovei. Astfel de atacuri, deși nu au sens, din punct de vedere militar, par a fi îndreptate exclusiv împotriva populației civile, cu scopul de a răspândi panica în rândul civililor. Partea rusă își rezervă dreptul de a lua cele mai dure măsuri, în replică la atacurile teroriste ale regimului de la Kiev”,  a transmis Lavrov.

În dimineața zilei de 30 mai, mai multe drone au atacat mai multe districte ale Moscovei și ale regiunii Moscova.

Trei drone au atacat clădiri rezidențiale foarte înalte din capitala rusă. Ministerul Apărării al Federației Ruse a calificat atacul drept 'atac terorist' efectuat de 'regimul de la Kiev'. Potrivit ministerului, opt drone au fost folosite pentru acest atac, dintre care cinci au fost doborâte. Comisia de investigaţii a Parchetului General Rus a deschis un dosar penal pentru investigarea acestui atac.

Ucraina a negat implicarea sa în atacul cu drone de la Moscova.

'Urmărim cu plăcere și preconizăm o creștere a numărului de atacuri, dar, în mod evident, nu avem o legătură directă', a declarat Mihailo Podoliak, consilier al șefului Cancelariei Președintelui Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.