Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov compară situația actuală cu criza rachetelor cubaneze, cel mai apropiat moment de un război nuclear SUA-URSS

zugo.md
Serghei Lavrov

Situația actuală din jurul Ucrainei este similară cu perioada crizei din Caraibe, deoarece este vorba de crearea unor amenințări directe la adresa securității Federației Ruse chiar la granițele ruse, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru filmul "Pacea pe marginea prăpastiei. Lecțiile crizei din Caraibe", care a fost publicat, duminică, pe site-ul MAE rus.

La întrebarea cât de asemănătoare este situația din timpul crizei din Caraibe și situația actuală din jurul Ucrainei, ministrul a menționat că "o asemănare există".

"Atât în 1962, cât și acum este vorba despre crearea unor amenințări imediate la adresa securității Rusiei la frontierele noastre. Astăzi chiar mai aproape decât "Jupiter" (rachetele cu rază medie de acțiune - n.r.), situate în Turcia. Există o campanie militară pentru dotarea Ucrainei cu tot felul de arme" - a declarat șeful diplomaţiei ruse, potrivit agenției Tass.

În același timp, potrivit afirmaţiilor ministrului rus, diferența dintre situații este aceea că, în 1962, liderul sovietic Nikita Hrușciov și președintele american de atunci John Kennedy "au găsit puterea de a manifesta responsabilitate și înțelepciune", pe când acum Washingtonul și sateliții săi nu văd o astfel de disponibilitate în Rusia.

"Există o mulțime de exemple. Putem începe prin a spune că șansa de negocieri, care s-a materializat la sfârșitul lunii martie la întâlnirea de la Istanbul, a fost ruinată, şi acum putem afirma asta, la instrucțiunile directe ale Washingtonului" - a declarat Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.