Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov compară situațiile din Taiwan și Ucraina: Vizita lui Pelosi arată 'dorința SUA de a-și dovedi impunitatea'

ZF
Serghei Lavrov

Deplasarea în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților a Congresului american, Nancy Pelosi, a fost dictată de dorința Washingtonului de a-și dovedi impunitatea, a declarat miercuri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă după discuțiile cu ministrul de externe din Myanmar, Wunna Maung Lwin.

„Nu am pretenția de a judeca de ce au fost conduși (americanii, n.r.), dar nu am nicio îndoială legat de faptul că acest lucru reflectă aceeași linie despre care vorbim în legătură cu situația din Ucraina”, a declarat Lavrov, citat de agenția rusă de stat Tass. „Aceasta este dorința de a dovedi tuturor impunitatea și de a-și arăta permisivitatea.”

Șeful Ministerului rus de Externe a subliniat că nu vede niciun alt „motiv pentru a crea un astfel de eveniment iritant, de fapt, din senin, știind foarte bine ce înseamnă acest lucru pentru Republica Populară Chineză”.

Într-o declarație publicată marți de Ministerul rus de Externe se arată că partea rusă consideră această „vizită ca fiind o provocare clară în spiritul liniei agresive a SUA de a limita în mod cuprinzător Republica Populară Chineză”. De asemenea, MAE rus au cerut Washingtonului să se abțină de la acțiuni care subminează stabilitatea regională și securitatea internațională și să recunoască o nouă realitate geopolitică în care nu mai este loc pentru hegemonia americană.

Despre vizita lui Pelosi în Taiwan

Vizita președintelui Camerei inferioare a Congresului SUA în Taiwan a fost prima pentru un politician american de acest rang în ultimii 25 de ani. Beijingul a avertizat în repetate rânduri partea americană că, dacă vizita va avea loc, aceasta nu va rămâne fără consecințe, China va lua măsuri dure.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.