Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov nici nu vrea să audă de planul de pace al Ucrainei și propunerile ONU: 'Pur şi simplu nu sunt realiste' / Noi acuzații la adresa Occidentului

News.ro
Serghei Lavrov

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că planul de pace al Ucrainei, precum şi cele mai recente propuneri ale ONU de reluare a iniţiativei privind exportul de cereale prin Marea Neagră sunt ambele 'nerealiste', transmite Reuters.

Lavrov a vorbit într-o conferinţă de presă după o săptămână de diplomaţie globală intensă la adunarea anuală a liderilor lumii la sediul ONU din New York, unde Ucraina şi aliaţii săi vestici au căutat să strângă sprijin pentru Kiev.

'Este complet nefezabil', a spus Lavrov despre planul de pace în zece puncte promovat de Kiev. 'Nu este posibil să fie implementat. Nu este realist şi toată lumea înţelege acest lucru, dar, în acelaşi timp, ei spun că este singura bază pentru negocieri', a adăugat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, conflictul va fi soluţionat pe câmpul de luptă dacă Kievul şi aliaţii săi occidentali îşi menţin această poziţie.

El a mai explicat că Moscova a ieşit din iniţiativa privind exportul de cereale pentru că promisiunile făcute Rusiei - printre care eliminarea sancţiunilor împotriva unei bănci agricole ruse şi reconectarea sa la sistemul global SWIFT - nu au fost îndeplinite.

Referitor la cele mai recente propuneri ale ONU de reluare a coridorului de export pentru produse agricole ucrainene, Lavrov a spus că 'pur şi simplu nu sunt realiste'.

Pe de altă parte, el a anunţat că va face o vizită la Phenian luna viitoare pentru a continua negocierile cu omologul său pe baza recentelor acorduri între preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Lavrov a acuzat Occidentul de mentalitate neocolonialistă în propunerile sale către Sudul global pentru a obţine sprijin pentru Ucraina, şi a vorbit în schimb despre o 'majoritate globală' care este amăgită de Occident, pe care l-a descris drept un 'imperiu al minciunilor', adaugă Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.