Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov se teme că bombardamentul din Siria va produce daune IREPARABILE relaţiilor cu SUA

lavrov

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi-a exprimat vineri speranţa ca atacul aerian american asupra unei baze militare siriene de lângă oraşul Homs din Siria, pe care şeful diplomaţiei ruse l-a calificat drept 'o provocare' şi 'un act de agresiune', să nu producă daune ireparabile relaţiilor cu SUA, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Lavrov, care a anunţat că în atac nu au fost ucişi cetăţeni ruşi, a anunţat că Moscova va cere explicaţii din partea Washingtonului cu privire la loviturile aeriene din Siria, după ce preşedintele american Donald Trump a ordonat joi noaptea un atac militar asupra bazei aeriene Shayrat ca răspuns la atacul cu arme chimice pentru care Washingtonul învinovăţeşte forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad.

Rusia şi Iranul CONDAMNĂ bombardamentul american din Siria; aliaţii SUA susţin Washingtonul

Totodată, şeful diplomaţiei ruse a afirmat că loviturile aeriene americane îi amintesc de atacul Occidentului asupra Irakului, în anul 2003, efectuat fără aprobarea Organizaţiei Naţiunilor Unite. Lavrov a mai apreciat că, prin acest atac, SUA au dorit să distragă atenţia de la acţiunile Al-Nusra, gruparea rebelilor jihadişti, fostă ramură siriană a Al-Qaida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.