Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov susține că Occidentul a căutat fără succes trădători între diplomații ruși, 'atât din străinătate, cât și în interiorul țării'

lavrov

Occidentul nu a putut găsi trădători printre diplomații ruși, deși s-au făcut astfel de încercări atât în interiorul Rusiei, cât și în străinătate, a declarat sâmbătă Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

„Trădătorii nu au putut fi găsiți printre diplomați, deși au existat astfel de încercări, ele au fost făcute atât din străinătate, cât și în interiorul țării”, a declarat ministrul, potrivit agenției ruse de stat Tass. Lavrov a subliniat că diplomații ruși continuă să își îndeplinească sarcinile profesionale în mod conștiincios și complet, în conformitate cu cerințele timpului.

El a atras atenția asupra faptului că Ministerul rus de Externe face tot posibilul pentru a proteja drepturile și interesele compatrioților din străinătate.

„Când a urmat reacția isterică a Occidentului la începerea unei operațiuni militare speciale, când toate zborurile au fost pur și simplu oprite, noi am acordat de urgență asistența necesară pentru întoarcerea în patrie a acelor cetățeni ai noștri care se aflau în străinătate în acel moment”, a precizat Lavrov.

Țările occidentale sunt astăzi gata să se opună Rusiei până la "ultimul ucrainean", ceea ce rămâne o poziție convenabilă pentru Statele Unite, care "conduc de peste ocean" și slăbesc Europa, a declarat ministrul rus de externe. "La prima vedere, aceasta este o poziție foarte convenabilă, în special pentru Statele Unite, care orchestrează procesele de peste ocean și, în același timp, slăbesc Europa, eliberând piețele sale pentru bunurile, tehnologiile, produsele lor tehnico-militare", a declarat șeful diplomației.

În același timp, ministrul a remarcat că, de fapt, "situația este multistratificată". "Noi, Statele Unite, China și toți ceilalți înțelegem că astăzi se pune întrebarea dacă ordinea mondială va deveni cu adevărat justă, democratică și policentrică, sau dacă acest mic grup de țări va putea să impună comunității internaționale o diviziune neo-colonială a lumii în care se consideră excepționali , iar restul sunt destinați să îndeplinească voința aleșilor", a subliniat el.

În opinia lui Lavrov, tocmai acest lucru vizează "conceptul de ordine mondială bazată pe reguli, care a fost introdus de mulți ani". "Nimeni nu a văzut aceste reguli, nu le-a discutat, nu le-a aprobat, dar ele sunt impuse comunității mondiale", a continuat el.

Ca exemplu, șeful diplomației ruse a citat declarația secretarului american al Trezoreriei, Janet Yellen, care a subliniat că crearea unui nou sistem de la Bretton Woods trebuie să înceapă "prin determinarea valorii democrației liberale", iar Statele Unite vor sprijini lanțurile de aprovizionare cu participarea doar a acelor țări care "respectă valorile morale și standardele de conduită". "Indicația, în opinia mea, este absolut clară. Doar celor care respectă aceleași reguli americane trebuie să li se permită accesul la dolari și, în general, la beneficiile sistemului financiar internațional, cei care nu sunt de acord vor fi pedepsiți", a rezumat Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.