Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lazăr Comănescu, întâlnire cu omologul său indonezian, Retno L. P. Marsudi

lazar comanescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit miercuri cu omologul său indonezian, Retno L. P. Marsudi, context în care a punctat importanţa specială acordată de România intensificării legăturilor economice şi comerciale dintre cele două ţări, informează MAE într-un comunicat transmis AGERPRES

Astfel, a fost convenită relansarea cooperării economice şi comerciale prin reluarea lucrărilor Comisiei mixte, precum şi înfiinţarea unor consilii sau forumuri ale oamenilor de afaceri din cele două ţări. 

În cadrul întrevederii a fost evidenţiat şi obiectivul comun al intensificării dialogului politic bilateral, ca instrument eficient de stimulare a colaborării în toate domeniile.

DNA îi cere lui Iohannis aviz pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă


Cei doi demnitari au salutat semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Camerele de Comerţ naţionale din România şi Indonezia, a cărui implementare are capacitatea de a genera valoare adăugată eforturilor de dezvoltare a relaţiilor economice bilaterale. De asemenea, au exprimat satisfacţie pentru consolidarea cadrului juridic bilateral prin intrarea în vigoare, la 7 octombrie, a Acordului bilateral privind cooperarea în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere, terorismului şi altor infracţiuni internaţionale - domeniu de colaborare extrem de important în contextul actualelor provocări la adresa securităţii internaţionale.

Robert Negoiță, urmărit penal în dosarul de plagiat


Cei doi miniştri au reliefat interesul pentru intensificarea colaborării bilaterale în sfera educaţiei, ştiinţei şi culturii, inclusiv prin extinderea sau actualizarea cadrului juridic bilateral în aceste domenii. 

Miniştrii au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile de pe scena internaţională, punând accent pe relevanţa deosebită a cooperării internaţionale în identificarea şi implementarea de soluţii eficiente la probleme majore, precum terorismul sau migraţia. 

Şeful diplomaţiei române a adresat omologului indonezian invitaţia de efectua o vizită în România, invitaţie care a fost acceptată. 

Lazăr Comănescu efectuează în perioada 11 - 14 octombrie un turneu diplomatic în Asia, care include vizita oficială în Republica Indonezia şi participarea, ca şef al delegaţiei României, la cea de 21-a reuniune ministerială Uniunea Europeană - Asociaţia Naţiunilor Sud-Est Asiatice (UE-ASEAN), desfăşurată la Bangkok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.