Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lăzăroiu, fost judecător CCR, despre decizia referitoare la Renate Weber: Mă așteptam

realitatea.net
petre lazaroiu

Decizia CCR în privința revocării Avocatului Poporului, Renate Weber, era așteptată, spune fostul judecător al Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, care menționează că în motivare poate fi prevăzută obligația de repunere în funcție.

„Mă așteptam la această decizie. E drept că nu mă așteptam să fie luată cu unanimitate, dar mă așteptam. (...) Noua propunere (a lui Fabian Gyula - n.r.) trebuie să aștepte. Trebuie să așteptăm până când Curtea motivează. Acum, nu știu dacă Curtea are dreptul, nu spun curajul, să spună că doamna Weber trebuie repusă în funcție. Faptul că a spus că e neconstituțională (revocarea - n.r.) îi deschide doamnei Weber alte căi de atac. Dacă CCR nu spune că este obligatoriu să o repună, doamna Weber are deschise căile de atac în instanță, la CEDO și așa mai departe”, spune Petre Lăzăroiu, fost judecător constistituțional, potrivit Mediafax.

Citește și: BREAKING | Unanimitate la CCR: Demiterea Avocatului Poporului, neconstituţională

Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituțională, au decis, marți, în unanimitate, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR), au declarat, pentru sursa citată, surse judiciare.

Urmează ca CCR să motiveze decizia.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă același lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.