Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Le-a venit mintea la cap: Procurorii au clasat dosarul penal privind o slujbă religioasă ţinută în fața unei biserici

basilica.ro
biserica distantare sociala

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au clasat dosarul penal deschis cu privire la o slujbă religioasă ţinută în spaţiu deschis la Biserica Socola din municipiul Iaşi, pe 21 martie, de Sâmbăta pomenirii morţilor, şi la care a participat un număr mare de persoane.

"La data de 4 mai a fost întocmită ordonanţa de clasare, în cauza penală având ca obiect comiterea infracţiunii constând în aceea că la data de 21 martie, cu ocazia sărbătoririi Sâmbetei pomenirii morţilor, la o biserică din municipiul Iaşi, a avut loc o slujbă cu caracter religios în spaţiu deschis, la care a participat un număr mare de persoane, existând suspiciunea de încălcare a măsurilor de prevedere instituite de Ordonanţa militară nr. 1 din 2020. Urmare a cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că fapta nu are caracter penal", se precizează într-un comunicat publicat joi, semnat de prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, Monica Palaghia.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au anunţat, pe 8 aprilie, că a fost deschis acest dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce la Biserica Socola din Iaşi s-au adunat zeci de persoane în Sâmbăta morţilor.

"La data de 21.03.2020, cu ocazia sărbătoririi Sâmbetei pomenirii morţilor, la biserica [Socola] din mun. Iaşi, a avut loc o slujbă cu caracter religios în spaţiu deschis, la care a participat un număr mare de persoane, existând suspiciunea de încălcare a măsurilor de prevedere instituite de Ordonanţa militară nr. 1 din 2020, constând în interzicerea organizării şi desfăşurării oricărui eveniment ce presupune participarea a peste 100 de persoane în spaţii deschise şi luarea măsurilor pentru asigurarea distanţei de cel puţin un metru între participanţi", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în comunicatul din 8 aprilie.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi mai au în lucru 11 dosare penale care au ca obiect comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, precum şi infracţiunea de fals în declaraţii. Potrivit comunicatului publicat joi, în două din aceste cauze s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, persoanele cercetate având calitate de suspect, în celelalte cauze, urmărirea penală se efectuează in rem. "Aceste cauze sunt instrumentate de organele de poliţie competente, sub supravegherea procurorurilor desemnaţi", se precizează în cominicatul de presă.

Procurorii spun că un alt dosare au fost soluţionat, prin trimiterea în judecată a inculpatului, la începutul acestei săptămâni. "La data de 4 mai a fost emis rechizitoriu prin care numitul C. I. a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor constând în aceea că la datele de 2 şi 3 aprilie a părăsit fără aprobare centrul de carantinare situat în municipiul Iaşi", mai precizează sursa citată.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila: ‘mai bine nu port mănuși și mă spăl din jumătate în jumătate de oră’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.