Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leacul împotriva radiațiilor de care nu vorbește nimeni

Radu Pop
pixabay.com
radiatii iradiatii

Nu, nu este vorba de iod!  Iodul este “la modă” acum, dar este extrem de toxic pentru organism. Atât de toxic încât Ministrul Sânătății a emis un comunicat cu privire la consumul de iod, care poate provoca afecțiuni grave ale glandei tiroide și alte complicații care pot fi chiar fatale.

Astfel, consumul de iod nu numai că nu este benefic organismului, ba din contră, poate avea un efect advers. Dar, totuși, ce putem face? Cum ne putem proteja? Cum ne putem întări organismul pentru a face față unei potențiale amenințări la care nu a mai fost supus până acum?

Medicii spun, pe bună dreptate, că este mai ușor să previi decât să vindeci. Pe de altă parte tot ei spun să nu folosim iod, cel mai popular, dacă nu singurul remediu cunoscut până în prezent împotriva radiațiilor.

Să nu uităm că pe lângă amenințarea potențială din prezent a radiațiilor nucleare, suntem cu toții expuși la diferite tipuri de radiații din mai multe surse, naturale sau produse de om cât și radiațiile ionizante utilizate pentru a diagnostica și a trata boli. Nivelul individual de expunere la radiații depinde de diferite aspecte ale vieții, cum ar fi unde locuiți, dacă ați fost expus la radiații în cadrul unei proceduri medicale și dacă locul de muncă presupune expunerea la radiații.

Ne putem oare proteja organismul împotriva acestor radiații?

Din fericire răspunsul este DA! Din păcate remediul este mai puțin cunoscut și popularizat, poate și datorită faptului că este un remediu natural, ieftin, pe care dacă îl procurăm din surse certificate, aduce numeroase alte beneficii cheie pentru organism.

Remediul “secret” împotriva radiațiilor este CĂTINA!

Pe 23 Ianuarie 2017 Journal of Radiation Research a publicat un studiu amănunțit conform căruia pulpa și uleiul de cătină pot proteja organismul împotriva radiațiilor și au efecte benefice post iradiere. Studiul îl puteți consulta aici: https://academic.oup.com/jrr/article/58/1/24/2605896

Pentru experiment, s-au folosit șoareci care au primit fie cătină, fie ulei de măsline, fie o soluție salină fiind apoi expuși la radiații. La aproximativ 72 de ore după ce șoarecii au primit tratamentul cu radiații, oamenii de știință au recoltat țesuturi intestinale. Șoarecii care au primit ulei de măsline au trăit 4,5 zile iar cei care au primit cătină au trăit în medie 8 până la 10 zile. De asemenea, șoarecii are au primit cătină pierderea în greutate după radiații a fost mult diminuată. Grupul care a primit soluție salină a murit din cauza edemului intestinal sever și a necrozei. Studiul spune că pulpa și uleiul de cătină au slăbit forța leziunilor intestinale induse de radiații. Astfel, oamenii de știință au concluzionat că datorită cătinii, efectul radiațiilor a fost mult diminuat, șoarecii reușind să trăiască mai mult.

Dar nu este singurul studiu științific asupra efectelor benefice ale cătinii. Puteți de asemenea consulta și acesta din prestigiosul The National Center for Biotechnology Information:: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5321182/

Cum putem beneficia și noi de efectele miraculoase ale cătinii?

Pentru a ne asigura că leacul acesta miraculos ne este cu adevărat benefic, trebuie să ne asigurăm în primul rând că procurăm cătină pură, care să nu fie la rândul ei expusă radiațiilor, poluarii sau altor factori perturbatori.

Singurul mod prin care putem merge la sigur, este să achiziționăm cătină certificată bio, provenită din agricultură ecologică.

După multe testări, putem spune că recomandarea noastră este cătina provenită din cea mai mare plantație de cătină ecologică din Europa de Est, pe care o puteți procura sub formă de sucuri bio Melissimo, direct de la producător, pe site-ul său oficial www.melissimo.ro fie puteți găsi gama de sucuri bio Melissimo în majoritatea supermarketurilor sau lanțurilor de benzinării din țară.

Facem această recomandare în urma analizelor, din mai multe considerente. Produsele nu sunt pasteurizate, nu au adaosuri sau conservanti,  la îmbuteliere folosindu-se tehnologia HPP, păstrându-se astfel toate proprietățile benefice ale cătinii. Produsele Melissimo contin ulei de catina. Acestea sunt printre singurele din care nu se extrage uleiul din pulpa de cătină, sporind asfel efectele acesteia.

Produsele Melissimo, de la plantație, recoltare, proces tehnologic și îmbuteliere, au făcut subiectul unui amplu subiect difuzat în repetate rânduri la prestigiosul canal de televiziune Discovery, https://www.facebook.com/watch/?v=1982758098559365, o garanție în plus a calității produselor Melissimo.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.