Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leacuri băbești care fac minuni în sezonul rece

gripa

Amigdalele funcţionează ca nişte paznici, care împiedică pătrunderea bacteriilor şi a viruşilor în faringe.

Dacă acestea nu pot fi oprite, ele provoacă o inflamaţie puternică, atât a amigdalelor, cât şi a faringelui. În acest caz se poate vorbi de apariţia anginei. La primele simptome trebuie luate măsuri preventive pentru apariţia anginei:

  • Se stă la pat, ferit de frig, de curenţi de aer.
  • Se aplică de 3 ori pe zi comprese calde la gât, cu oţet, argilă sau infuzie de salvie.
  • Se aplică pe piept comprese cu ulei de eucalipt şi lavandă.
  • Se fac băi progresive la picioare.
  • Se coc cartofi în coajă, se aşază la gât sub formă de compresă, pe toată durata nopţii.
  • Se clăteşte gura sau se face gargară cu infuzie de muşeţel, salvie, mentă sau cu apă sărată.
  • Se beau ceaiuri din salvie, nalbă mare, coada calului, care sunt dezinfectante şi antiinflamatorii.
  • Se mestecă propolis sau se sug pastile cu miere sau salvie.
  • Gargara cu muşeţel calmează durerea
  • Beţi ceaiuri din următoarele plante: 30 g salvie, 30 g podbal, 30 g pătlagină, 40 g coada calului, 20 g sunătoare, 30 g coada şoricelului, 30 g muşeţel sub formă de infuzie şi câteva picături de tinctură suedeză.
  • Aplicaţi o cataplasmă cu lut şi ceapă rasă pe regiunea anterioară a gâtului, timp de două ore pe zi.
  • Faceţi o baie caldă la picioare, timp de 30 de minute şi băi de aburi la cap şi piept cu muşeţel şi ulei de mentă sau levănţică.
  • Puneţi comprese la gât cu miez de tătăneasă, schinduf sau frunze de varză crudă.
  • Faceţi gargară cu usturoi, ceapă, lămâie, ulei, timp de 3-4 minute.
  • Faceţi gargară cu ceai sub formă de infuzie din: 20 g nalbă mare, 20 g muşeţel,30 g gălbenele, 40 g sânziene, 40 g coada calului, 30 g salvie, 40 g cimbrişor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.