Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LeBron James pune punctul pe i, după violențele de la Capitoliu: 'Trăim în două Americi, iar ce s-a întâmplat la Washington a fost doar un prim exemplu'

totalbaschet.ro
LeBron James

LeBron James, vedeta echipei de baschet Los Angeles Lakers din Liga profesionistă nord-americană (NBA), spune că incidentele violente care au avut loc la clădirea Capitoliului din Washington arată că ''există două Americi'', scrie Reuters.

El a afirmat că a urmărit evenimentele la televizor şi s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă cei care au pătruns în clădire ar fi fost în majoritate cetăţeni de culoare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Se complică situația pentru sistemul sanitar din România: Au apărut primele cazuri de gripă ‘normală’

"Trăim în două Americi, iar ce s-a întâmplat la Washington a fost doar un prim exemplu. Dacă nu înţelegi acest lucru, atunci mai bine faci un pas înapoi. Evenimentele care au avut loc au fost în corelaţie directă cu toate acţiunile preşedintelui aflat încă în funcţie, cu credinţele sale, cu dorinţele sale, cu iniţiativele sale din ultimii patru ani, ştim asta cu toţii'', a spus LeBron James.

Vedeta lui LA Lakers, în vârstă de 36 de ani, a fost un critic acerb al lui Donald Trump şi s-a pronunţat mereu împotriva inegalităţii rasiale în urma morţii lui George Floyd, cetăţean de culoare ucis anul trecut de poliţişti la Minneapolis, incident care a dus la proteste în toată lumea.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate după ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia pe holurile Congresului american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.