Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecție învățată: Gabriela Firea anunță noi achiziții importante

Gabriela Firea

Referitor la dotarile suplimentare pe care trebuie sa le aiba operatorii de salubrizare din Bucuresti, care au contract cu primariile de sector, potrivit Strategiei de salubrizare adoptata de municipalitate in 2015, primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat, intr-un interviu pentru Hotnews, ca se vor achizitiona masini de topit zapada, pluguri mai mici pentru accesul pe strazile secundare si masini pentru curatarea trotuarelor, incepand din acest an.

Iohannis și Dragnea apelați într-un caz uimitor de Justiție. Atenție MCV!

„Strategia a fost adoptata in 2015, dar nu a fost elaborat un calendar de implementare al acesteia. Fara o programare, un calendar concret, o astfel de strategie este doar un document. In perioada urmatoare ma voi implica personal in elaborarea acestui calendar, cu termene si responsabilitati concrete. Pentru mine a fost importat sa avem un Plan de actiune pentru sezonul rece 2016-2017, primul pe care l-am gestionat in calitate de primar general. Am stabilit o modalitate de lucru cu toate partile implicate -  primarii de sector, firme de salubritate, politie locala, pentru a actiona in mod coerent, s-au stabilit zonele prioritare ¬ traseele si statiile RATB, zonele de langa spitale si scoli, apoi strazile secundare. S-a intrat cu utilaje si in zone in care de ani intregi nu a trecut nimeni, cum ar fi pe strazile secundare din sectorul 5. Experienta acumulata acum ma va ajuta sa stabilesc in mod corect cum vom actiona in viitor.
In ceea ce priveste achizitia unor utilaje mai performante, si acestea sunt prevazute in Strategia de salubrizare. Sunt cerinte care se pot implementa in termen scurt - de exemplu, ca utilajele care participa la programele de deszapezire sa fie echipate minim Euro 4. Altele, precum achizitionarea de utilaje specifice, cu dimensiuni gabaritice reduse, care pot intra inclusiv stradutele laterale, cat si achizitionarea de masini si utilaje destinate topirii zapezii, echipamente pentru curatirea mecanizata a trotuarelor, se vor realiza pe termen mediu. Procedurile vor demara anul acesta.”, a declarat Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.