Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leclerc cel mai rapid pentru Ferrari în prima zi de antrenamente cursei de F1 din Azerbaidjan

www.formula1.com
charles leclerc

Charles Leclerc l-a îndepărtat pe rivalul de la Red Bull, Sergio Perez, de pe prima poziție a foii de cronometraj și a încheiat antrenamentele de vineri pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului cu cel mai bun timp pentru Ferrari, anunță mediafax.

Monegascul, care îl devansase pe Perez la finalul primei sesiuni, a reușit un tur de un minut și 43,224 secunde în a doua oră de rulare, încheind ziua cu 0,248 secunde în fața mexicanului.

Liderul campionatului, Max Verstappen, a fost al treilea, la 0,356 de secunde.

Olandezul îl conduce pe Leclerc cu nouă puncte în clasamentul general după șapte din cele 22 de etape din acest sezon.

Perez, învingător la Monaco în urmă cu două săptămâni, și care duminică va încerca să devină primul pilot care câștigă de două ori la Baku, este al treilea la 15 puncte în spatele coechipierului său de la Red Bull.

În spatele primilor trei clasați, Fernando Alonso a fost al patrulea cel mai rapid pentru Alpine, în fața compatriotului Carlos Sainz, care a fost al cincilea pentru Ferrari. Dublul campion mondial a arătat un ritm promițător în ambele sesiuni, după ce în prima oră a fost al cincilea cel mai rapid.

Francezul Pierre Gasly a încheiat ziua pe locul șase pentru AlphaTauri, în fața lui George Russell, de la Mercedes și a coechipierului Yuki Tsunoda.

Esteban Ocon, cu celălalt Alpine, și Lando Norris de la McLaren au completat top 10, în fața lui Sebastian Vettel de la Aston Martin și a septuplului campion mondial Lewis Hamilton.

Sesiunea de antrenamente de vineri a fost lipsită de incidente majore care să întrerupă evoluțiile.

Mick Schumacher și Nicholas Latifi au provocat două perioade virtuale de safety car, în timpul primei sesiuni. De asemenea, mai mulți piloți au atins barierele sau au intrat în zonele de fugă, testând limitele pistei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.