Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecție usturătoare predată de Ungaria pentru România

ungaria romania

Fotbalul românesc este într-o fundătură fără precedent în istoria noastră. Echipele de club, dar și echipa națională, au de suferit în meciurile internaționale și am ajuns în lumea a treia a fotbalului.

O situație similară se înregistra și în Ungaria, în urmă cu câțiva ani. Investiții serioase în sport, perseverență și credința că jucătorii maghiari pot fi la nivelul celorlalți au ridicat fotbalul din Ungaria.

Naționala Ungariei a renăscut și are o perioadă cu rezultate fabuloase, echipe precum Anglia sau Italia fiind nevoite să plece capul la Budapesta.

Vând un jucător cu 70 de milioane de euro

Una dintre vedetele naționalei Ungariei este Dominic Szoboszlai, jucătorul celor de la RB Leipzig (Germania). Pe adresa clubului din Germania a venit o ofertă de 70 de milioane de euro din partea celor de la Newcastle.

Mutarea are șanse foarte mari de reușită și ar deveni unul dintre cele mai transferuri ale unui jucător din această parte a Europei.

Totodată, dacă Szoboslai va ajunge pe această sumă de bani în Premier League va fi dovada clară că totul ține de valoarea jucătorului și nu de locul său de naștere. În fotbalul românesc se aud des astfel de lamentări: jucătorii noștri sunt la fel de buni precum cei din Vest, dar aceștia au un marketing mai agresiv.

Szoboszlai a marcat șapte goluri și a bifat 13 assist-uri în acest sezon pentru RB Leipzig, în 41 de partide.

În vară, s-a discutat intens în presa internațională despre posibilitatea ca mijlocașul maghiar să ajungă în La Liga, la Real Sociedad, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Cel mai bine cotat jucător român este Răzvan Marin (26 de ani), de la Empoli, cu o valoare de piață de opt milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.