Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lectură obligatorie pentru magistraţi: Inspecţia Judiciară a publicat noile norme de control (Document)

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Schimbare de reguli în domeniul răspunderii disciplinare a magistraţilor. Inspecţia Judiciară a publicat noul Regulament privind normele de efectuare a lucrărilor de inspecţie, elaborat în baza art. 65, alin. (4) al noii forme a Legii 317/2004. Dacă până acum normele de inspecţie erau aprobate de CSM, noul regulament a fost aprobat, potrivit legii, de inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare.

Vezi AICI noul regulament! (.pdf)

Pe lângă procedurile de urmat în cazul altor verificări, noul regulament conţine şi procedura efectuării verificărilor privind sesizările formulate de Ministerul Finanţelor Publice în vederea evaluării dacă eroarea judiciară cauzată de judecător sau procuror a fost ca urmare a exercitării funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă (art. 69-78). Noile reglementări sunt necesare în urma modificării prevederilor din Legea 303/2004 în domeniul răspunderii magistraţilor.

O altă secţiune care s-ar putea dovedi de interes public în următoarea perioadă se referă la procedura de efectuare a verificărilor cu privire la revocarea din funcţia de conducere a judecătorilor şi procurorilor, în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale (art. 124-127).

O premieră în activitatea Inspecţiei Judiciare este publicarea în premieră în Monitorul Oficial a unui ordin al inspectorului-şef. Marţi seara, a fost publicat Ordinul privind aprobarea noului Regulament de Organizare şi Funcţionare a Inspecţiei Judiciare, redactat în baza art. 66, alin. (3) din Legea 317/2004. Vezi AICI noul ROF al IJ!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.