Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legătura petrolieră Serbia-Ungaria va fi gata până în 2028

e-nergia.ro
domeniul petrolier

Construcția unei conducte de petrol transfrontalieră între Serbia și Ungaria este de așteptat să fie finalizată până în 2028, a declarat joi ministrul sârb al energiei Dubravka Djedovic-Handanovic, citat de presa locală, scrie seenews.com.

În iunie, Serbia și Ungaria au convenit să construiască o conductă de petrol transfrontalieră de 128 km pentru a furniza Serbiei țiței rusesc din Urali prin conducta de petrol Druzhba, deoarece transporturile Belgradului prin Croația intră sub sancțiunile UE.

„Am început întocmirea documentației tehnice, iar lucrările de construcție pe teritoriul sârbesc vor fi efectuate de operatorul de stat de stocare a petrolului Transnafta. Planul este ca construcția acestei conducte de petrol să fie finalizată până în 2028, ceea ce va permite transportul a aproximativ patru milioane de tone de petrol”, a declarat ministrul sârb al energiei Dubravka Djedovic-Handanovic, citat la Forumul Gazelor din Europa de Sud-Est de la Belgrad.

Serbia intenționează, de asemenea, să construiască gazoducte cu Macedonia de Nord și România până în 2028, a adăugat Djedovic-Handanovic, fără a da detalii suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.