Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legături extremiste între Teo Trandafir și un lider de partid

Ce legătură există între liderul PRU și deputatul Bogdan Diaconu și vedeta TV Teo Trandafir? Aparent, niciuna. Iată însă că primul studiu asupra discursului instigator la ură din mediul online românesc, realizat de lect. dr. Radu Meza de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, anunță o legătură periculoasă între cele două persoane publice.

Citește și: El e senatorul UNPR care a refuzat să-l antreneze pe Rafael Nadal

Astfel, un participant la prezentarea studiului care a avut loc ieri la Cluj Napoca, blogerul Robin Molnar, a anunțat pe contul său de twitter un fapt șocant: ”conform unui studiu, fanii lui Bogdan Diaconu sunt mai extremiști decât fanii lui Teo Trandafir”.

La scurt timp, cel vizat, liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, i-a răspuns acestuia pe pagina sa de Facebook într-un dialog cu fanii săi acuzați de extremism: ”Un studiu prezentat astăzi la Cluj Napoca de un ONG plătit din fonduri străine vă acuză pe voi, ”fanii lui Bogdan Diaconu”, că sunteți ”extremiști”. Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei maghiarizată, țiganizată, colonizată, homosexualizată, islamizată, desființată? Eu vă consider patrioți, alții vă consideră ”extremiști” ca să poată să denigreze idealurile în care credeți. Vă felicit pentru patriotismul vostru și pentru că nu vă speriați de amenințări și de etichete mincinoase!”

Citește și: Moldova FIERBE, un procuror DNA e pe fir: Ce se întâmplă acum la Chișinău în procesul mileniului

Nici bloggerul nu s-a lăsat mai prejos și a contracarat direct pe pagina sa de blog, robintel.ro, arugmentând de ce este Bogdan Diaconu extremist:

”Să le luăm pe rând:

Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei maghiarizată? Da, pentru că în România sunt și maghiari. Dacă îți dorești o România care să excludă o populație care s-a născut în România, da, ești extremist.

Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei țiganizată? Da, pentru că în România sunt și țigani. Dacă îți dorești o România care să excludă o populație care s-a născut în România, da, ești extremist.

Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei homosexualizată? Da, pentru că în România sunt și homosexuali. Dacă îți dorești o România care să excludă un grup de oameni care s-a născut în România, da, ești extremist. 5% din populație nu este heterosexuală. Ce facem cu ei?

Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei islamizată? Da, pentru că în România sunt și musulmani. Dacă îți dorești o România care să excludă o populație care s-a născut în România, da, ești extremist.

„ca să poată să denigreze idealurile în care credeți”. Dacă voi vreți să excludeți din România niște oameni care s-au născut în România și care ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și voi, da, mi se pare că am obligația morală de a desființa idealurile în care credeți.

„Vă felicit pentru patriotismul vostru”. Mă faci să vomit. Patriotism înseamnă să-ți iubești țara, cu tot cu ungurii, țiganii, homosexualii și musulmanii din ea.

„nu vă speriați de amenințări”. Nicăieri în Tweetul dat de mine nu s-a vorbit despre vreo amenințare, aceasta este o altă manipulare grosolană! „etichete mincinoase!”? Niciuna!”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.