Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova FIERBE, un procuror DNA e pe fir: Ce se întâmplă acum la Chișinău în procesul mileniului

Moldova e în fierbere în aceste zile! Reținerea pentru 72 de ore a lui Vlad Filat, fostul premier, a produs un adevărat cutremur pe scena politică și socială de peste Prut. Un procuror de la DNA din România e în Moldova. Tensiune crește de la o zi la alta. Azi ar fi trebuit să se judece cererea de arestare a lui Vlad Filat. Numai că această ședință a fost amânată și cererea va fi discutată duminică dimineaţă, de la ora 09.00.

Citește și: Legături extremiste între Teo Trandafir și un lider de partid

Judecătoria Buiucani a acceptat solicitarea de amânare formulată de apărători. Motivul invocat de avocaţi: nu a fost timp suficient pentru a studia toate materialele. Avocatul Igor Popa a declarat reprezentanţilor presei că sunt două volume de studiat.

"Regretăm că se repetă acelaşi scenariu din Parlament, Filat nu a avut acces la Comisia Juridică, şi nici apărătorii. Astăzi s-a încercat ca rapid să fie aplicat arestul preventiv. Am demonstrat instanţei că nu poate fi încălcat procesul. Eu sunt şeful unei echipe de avocaţi, cu mine lucrează un jurist din SUA şi altul din România. Nu putem să pregătim apărarea într-o oră.

Citește și: El e senatorul UNPR care a refuzat să-l antreneze pe Rafael Nadal

Dumnealui a depus cerere în cadrul izolatorului pentru a fi examinat de un medic. Este dreptul lui. Şi judecătoria are dreptul de a analiza dosarul fără prezenţa acestuia. Deocamdată are statul de învinuit", a declarat Igor Popa, citat de publika.md.

"Solicităm arestul preventiv pentru 30 de zile. Există temei pentru arest, precum şi înscrisurile găsite în cadrul percheziţiilor. Au fost interogaţi martori, urmează să facem o investigaţie în ansamblu. Este o cauză complexă. Să facem o dilemă clară. Ilan Shor este învinuit pe o altă cauză penală. Facem consultaţii şi cu procurorul DNA din România venit în Moldova", a declarat procurorul de caz, Adriana Beţişor, citat de publika.md.

Anchetatorii au făcut percheziţii acasă la Filat, dar nu se ştie ce au ridicat de acolo. Actualul prim-ministru a preluat conducerea Partidului Liberal Democrat şi cere demisia directorului Centrului Naţional Anticorupţie.

Colegii lui Filat îi acuză pe partenerii de alianţă, Partidul Democrat, că sunt în spatele întregului scandal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.