Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legături la nivel înalt între directorul din MT reținut de DNA cu Felix Stroe, fostul ministru al Transporturilor

Radu Pop
cotidianul.ro
fratie siluete spioni umbra

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul teritorial Constanța - au dispus pe 7 iulie reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Neacșa Petre, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. El este acuzat de luare de mită.

Procurorii susțin că ARSVOM a cumpărat patru nave supra-evaluate cu circa 85.000.000 lei (fără TVA), iar Petre Neacșa ar fi primit 460.000 de lei de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică. În perioada septembrie 2020-mai 2021, directorul din Ministerul Transporturilor este acuzat că a primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării respectivelor ambarcațiuni.

Evenimentul Zilei arată că despre Neacșa se știe că a fost mereu în preajma puternicilor zilei care l-au plasat în diverse poziții fie în Ministerul Transportului, fie în cel al Mediului pentru a-și bifa diverse interese de pe agenda personală prin acesta. Cel mai probabil, nu a făcut-o niciodată gratis, ca și în cazul achiziționării celor patru nave la suprapreț, arată jurnaliștii. De-a lungul timpului, Neacșa s-a bucurat de susținerea lui Sorin Grindeanu care, în februarie 2017, îl numea secretar general în cadrul MT.

Lanțul slăbiciunilor în cazul respectivei numiri a fost însă mult mai lung: Grindeanu a primit la plic numirea lui Neacșa de la Răzvan Cuc, iar acesta a fost “sfătuit” de șeful său de cabinet, Bogdan Mândrescu și de fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu. Imediat după numire, Neacșa a și dispus schimbări cu dedicație la Tarom și la CFR Marfă.

Însă dintre cei toți menționați, cel mai important capăt al lanțului era Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor în guvernarea Tudose.

Omul de legătură dintre Felix Stroe și Neacșa a fost Bogdan Mândrescu, buzoian ca și Stroe. Însăși promovarea lui Mândrescu a fost o răsplată pentru sprijinul pe care acesta l-a dat organizației PSD Buzău, filială condusă chiar de Marcel Ciolacu, președintele social-democraților. Iar prietenia Ciolacu-Stroe este și ea de notorietate, mai arată jurnaliștii de la Evenimentul zilei în anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.