Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legături periculoase: Cine este judecătoarea care a pus în libertate lotul Truică

judecator (1)

Procurorii DNA au suferit o înfrângere neașteptată la Brașov! Curtea de Apel de sub Tâmpa a decis că lotul Truică nu poate fi arestat, așa cum au cerut oamenii șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Procurorii au prezentat probe solide, cu stenograme și acte, așa cum a spus chiar Kovesi, dar nu a fost de ajuns pentru judecătoarea care a analizat cazul.

Citește și: Prințul Paul este TERMINAT: Iată ce anunț a făcut DNA și ce probe au procurorii

Este vorba despre magistratul Elena Barbu, vicepreședinte al Curții de Apel Brașov. Însă, cine este Elena Barbu? Ea este soția lui Silviu Gabriel Barbu, un personaj extrem de important. Despre el putem spune că a fost consilier de stat în Administrația Prezidențială în mandatul lui Traian Băsescu (2006-2007), iar apoi a ajuns secretar general adjunct în Ministerul Justiției, în 2012. Din decembrie 2012 până în prezent deține funcția de inspector general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În plus, a fost vicepreședinte al Curții de Apel București, funcție pe care o deține acum soția sa.

Citește și: Remus Truică spune tot! A rupt tăcerea după ce a fost reținut: ”Am făcut ce trebuia să facem”

Despre Remus Truică se știe că a avut multe funcții publice sub mai multe guverne, având legături în cele mai înalte sfere politice. La fel și Dan Andronic, un apropiat al mai multor politicieni, de la Adrian Năstase la Traian Băsescu.

Cum soțul judecătoarei și cei pe care aceasta îi judeca se cunoșteau ca urmare a activității lor politice, se ridică semnul de întrebare dacă nu cumva acesta ar fi trebuit să se abțină și să nu analizeze cazul.

AICI puteți CONSULTA declarația de avere a judecătoarei Elena Barbu

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.