Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Truică spune tot! A rupt tăcerea după ce a fost reținut: ”Am făcut ce trebuia să facem”

remus truica

Remus Truică, unul dintre acuzaţii în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, a declarat vineri, la Braşov, înainte de pronunţarea magistraţilor Curţii de Apel în privinţa arestării preventive a acestora, că "adevărul nu-l deranjează cu nimic".

Citește și: Lovitură de teatru: Sentință incredibilă pentru Remus Truică și Dan Andronic

"Eu, din ce am observat aseară, (.n.r. - joi seara, la şedinţa Curţii de Apel), şi ceilalţi, care sunt suspecţi-inculpaţi în acest dosar, să spunem - avem singura dorinţă de a se afla adevărul. Pe mine, adevărul nu mă deranjează", a declarat Remus Truică.

Citește și: Fost ofițer SRI, semnal către Klaus Iohannis: Trebuie să dea explicații despre retrocedări

"Eu nu am intrat în posesia niciunui teren şi nu am primit nici 5, nici 1, nici 12 la sută, niciun procent. O companie a semnat un contract de cesiune de drepturi litigioase cu prinţul Paul. (...). Am fost partener minoritar (n.r. - în companie)", a afirmat Truică.

În legătură cu transcrierile convorbirilor telefonice apărute în presă, Truică a spus că "toată lumea îl întreabă de acestea" şi, oricum, sunt mult mai multe decât au apărut în presă. "Normal, am mii de convorbiri telefonice. Bineînţeles, s-a subliniat o zonă care poate fi interpretabilă", a adăugat Truică, referindu-se la procentele de care se vorbeşte în acele convorbiri.

Citeşte şi: Veste PROASTĂ înainte de sărbători: Leul e în cădere liberă

Referitor la audierea Prinţului Paul, care are loc vineri, la DNA Braşov, Truică a replicat: "Ştiţi când a venit prima dată Prinţul Paul aici, la Braşov?. Ştiţi de ce a venit. Cred că ştiţi, că a fost celebru cazul la vremea respectivă, şi cred că Prinţul Paul încearcă tot felul de variante. Prinţul Paul este o personalitate".

Întrebat de relaţiile pe care le-ar avea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ar fi putut influenţa retrocedarea de care este acuzat, Truică a explicat că acest lucru "face parte din denunţul Alteţei Sale, Prinţul Paul", în care a găsit "nişte acuzaţii absolut aiuristice".

Citeşte şi: Lovitură dură pentru Mircea Băsescu: DNA cere pedeapsa maximă / UPDATE

"Noi am făcut exact ceea ce trebuia să facem şi anume am contractat serviciile unei firme de avocatură care să facă aceste demersuri peste tot unde este necesar. Atât şi nimic mai mult", a mai spus Truică.

În final, el a precizat că vrea să se plimbe până la ora pronunţării deciziei magistraţilor Curţii de Apel, anunţată la 15.30.

Citeşte şi: Combina şpaga cu plăcerea: Judecătoarea lui Borcea, mărturisiri incredibile în instanţă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.