Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legăturile AUR cu protestele din educație: Liderul USLIP Iași, apropiat de un sindicalist 'Alma Mater' din partidul lui George Simion

Radu Pop
silviu gurlui laviniu lacusta

Legăturile AUR cu protestele din educație: Liderul USLIP Iași, apropiat de un sindicalist 'Alma Mater' din partidul lui George Simion

De 10 zile s-a pus lacătul pe școlile din România. Nemulțumite de veniturile pe care le încasează, cadrele didactice au intrat în grevă generală, iar protestele au acaparat toată țara.

Dacă la centru, liderii celor mai reprezentative sindicate stau la masa negocierilor cu guvernanții și încearcă să rezolve revendicările profesorilor, în teritoriu unii dintre liderii județeni par să facă alte jocuri.

Este și cazul lui Laviniu Lăcustă de la Ia USLIP Iași, acesta fiind unul dintre liderii județeni care se opune cu vehemență oricăror soțuții pe care Guvernul Ciucă le-a propus sindicaliștilor.

În mediul online, Lăcustă pare apropiat de un alt lider sindical, membru AUR. Este vorba despre Silviu Gurlui, prof. univ. la Facultatea "Al. I. Cuza" Iași, fizician și activist de mediu. Gurlui este membru al Sindicatului UNIO din cadrul universității, afiliat Federației Naționale Sindicale "Alma Mater"; Acesta este  membru AUR începând cu luna iunie 2022 și fost membru USR.

Despre Gurlui, unele surse vorbesc despre faptul că ar intenționa să candideze la Primăria Iași din partea AUR, încercând să strângă, astfel, pe lângă el oameni de încredere, cum este și cazul lui Laviciu Lăcustă.

Averea liderului USLIP Iași

Poitrivit informațiilor apărute pe site-ul dezvaluirea.ro, Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași s-a aflat zilele trecute în fața a mii de profesori care au protestat în centrul municipiului Iași. Dar, poate că mulți profesori nu știu că liderul lor de sindicat nu împărtășește situația lor materială.

Astfel, Laviniu Lăcustă a reușit să-și cumpere în ultimii ani bunuri pe care alte cadre didactice nu reușesc să le acumuleze într-o viață. Liderul de sindicat și-a cumpărat un apartament de 78 mp apelând la un credit în valoare de 297.000 lei, pe 15 ani pe care însă l-a achitat integral anul acesta. După 5 ani, Laviniu Lăcustă a cumpărat împreună cu fratele său niște terenuri în intravilanul comunei Aroneanu și de acestă dată sindicalistul a folosit mult ‘’cash’’. Astfel, pe data de 16 august 2021 Laviniu Lacustă și fratele său Petruș Dionisie Lăcustă au cumpărat împreună, suprafața totală de 2.600 mp teren (mai multe parcele) cu suma de 50.000 euro. Conform contractului de vânzare-cumpărare fiecare frate a pus jumătate din sumă.

Întrebat de unde a avut 25.000 euro având în vedere ca în anul achiziției terenului a declarat doar un credit suplimentar de 8.000 euro, Lăcustă a răspuns: ‘’Am avut eu niște economii și mi-a mai dat mama 5.000 euro. Am făcut economii, eu nu merg în concedii, nu cheltui. Eu nu înțeleg de ce vă interesează atât de mult averea mea. Este ilegal să faci economii?’’.

În aprilie anul acesta Lăcustă a achitat integral creditul în valoare de 297.000 lei pe care l-a contractat în anul 2016. Acesta susține că a apelat la un alt credit pentru a scăpa de datoria din 2016. ‘’Am luat anul acesta un credit de nevoi personale si am achitat creditul din 2016. Dobânda la creditul de nevoi personale este mai mică decât la cea de la creditul pentru casă. Am împrumutat 120.000 lei’’, a mai spus Laviniu Lăcustă.

Laviniu Lăcustă câștigă lunar 12.000 lei, venituri cumulate, leafa de profesori și indemnizațiile de la sindicat.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.