Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege controversata in Parlament. Ce au legalizat parlamentarii

camera-deputatilor

O lege controversata a trezit dezbateri aprinse in Parlament si a impartit parlamentari in doua tabere. In finalul dezbaterilor legea a fost insa adoptata cu majoritate de voturi.

Parlamentarii au trecut la votul final legea care legalizeaza vanatoarea cu arcul si cu ajutorul pasarilor de prada dresate. Iubitorii de animale s-au revoltat, vanatul cu acul fiind interzis tocmai pentru ca arcul cu sageti nu are acuratetea unei arme de foc. Astfel vanatul risca sa nu fie ucis dintr-o lovitura, ci poate fi doar ranit si supus chinurilor, mai ales in cazul in care, ranit fiind de o sageata, reuseste sa fuga.

Unii parlamentari insa au descris vânătoarea ca pe o comuniune a omului cu natura, mai ales atunci cand este folosit arcul cu sageti si pasarile de prada.

Conform proiectului adoptat, vânătorii vor putea folosi pe lângă armele de foc şi arcuri de vânătoare dar şi şoimi dresaţi pentru astfel de activităţi.

Susţinătorii proiectului de lege au arătat că acesta aduce îmbunătăţiri cadrului legal actual. Proiectul prevede însă micşorarea pedepselor în cazul unor infracţiuni, printre care scoatere din ţară a trofeelor cu valoare de patrimoniu dar şi în cazul în care vânătoarea se face fără poliţă de asigurare pentru accidente, informeaza Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.