Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege în Senat: toți proprietarii de terenuri din România sunt vizați și sunt obligați să scoată bani din buzunar

imobiliare.ro
teren viran

Un proiect de lege depus în Senat crește lista lucrărilor pe care românii le pot executa în propriile locuințe sau curți, fără a avea nevoie de autorizații. Noua lege prevede faptul că proprietarii au obligația de a-și împrejmui terenurile virane din interiorul municipiilor. Pentru gardurile ușoare, care nu au nevoie de fundație nu va fi necesară autorizația de construcție.

Concret, aceștia vor trebui să împrejmuiască terenurile virane pe care le au în proprietate, situate în intravilanul municipiului.

Așadar, apare obligația de împrejmuire a terenurilor virane din municipii, dar procedura devine mai simplă, prin faptul că lucrarea nu va mai necesita o autorizație de construire, informează Avocat.net.

„În acest moment există terenuri intravilane care au proprietar şi care nu sunt împrejmuite. Apare, astfel, riscul ca pe aceste terenuri să fie depozitate deșeuri sau, în sine, să prezinte pericole. Inclusiv din punct de vedere estetic, un teren intravilan care nu este împrejmuit are un aspect total inestetic. Mai mult, atunci când pentru un teren intravilan există autorizație de construire şi au fost demarate lucrări inițiale (de exemplu, săparea fundației), există un pericol real dacă aceste locuri nu sunt împrejmuite”, apare în expunerea de motive ce-nsoțește proiectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.