Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea care interzice 'păcănelele' lângă școli, pe repede înainte. În goana după voturi, USR a uitat de termene și proceduri parlamentare

Radu Pop
Twitter
jocuri de noroc pacanele

Proiectul de lege privind interzicerea sălilor de jocuri de noroc din apropierea școlilor a intrat pe ultima sută de metri în Camera Deputaților.

În goana după voturi, reprezentanții USR ignoră cu bună știință termenele stabilite în Biroul Permanent și procedura parlamentară.

Potrivit programului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, proiectul de lege se află astăzi pe ordinea de zi a dezbaterilor Comisiei de cultură, deși tot astăzi este și termenul până la care pot fi trimise amendamente la acest proiect. Practic, dacă cineva vrea să depună la această oră vreun amendament, va fi în zadar, cu toate că s-ar afla în termenul stabilit tot de parlamentari.

Deși de foarte multe ori este printre cei mai vocali parlamentari atunci când vine vorba de respectarea procedurilor legislative, președintele Comisiei de cultură, deputatul USR Iulian Bulai, nu mai poate aștepta nici măcar o zi atunci când e vorba de proiectele propriului partid.

Dincolo de ignorarea avizului negativ al Executivului, care în mod evident pentru USR, partid aflat în Opoziție, nu contează, nu este respectată procedura parlamentară. Practic, inițiatorii nu sunt interesați de alte puncte de vedere.

De partea cealaltă reprezentanții industriei jocurilor de noroc au susținut că deciziile la Parlament au fost luate fără să existe analize care să arate impactul unor astfel de măsuri.

Un semnal de alarmă îl trag reprezentanții industriei și cu privire la riscurile în ceea ce privește creșterea pieței negre și a criminalității organizate în cazul în care proiectul propus de USR ar deveni lege, în contextul în care, spun ei, așa cum sunt reglementate în momentul de față, jocurile de noroc sunt supuse controlului autorităților și au un aport important la bugetul de stat, de peste un miliard de euro anual, numai contribuția către Ministerul Culturii ridicându-se la 10 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.