Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Lege revolutionara pentru Diaspora' ajunge la votul final. Deputat PNL face apel la PSD sa o voteze

diaspora liberala

Deputatul PNL Diaspora Ovidiu Raeţchi a făcut un apel la PSD pentru a vota ceea ce el numeste "cea mai importantă si revolutionara lege pentru Diaspora după votul prin corespondenţă". Aceasta ar urma sa instituie Centrelor Comunitare Româneşti care ar putea desfasura diferite proiecte in favoarea comunitatilor de romani.

„Propunerea legislativă privind instituirea Centrelor Comunitare Româneşti din Diaspora va ajunge miercuri la votul final din Camera Deputaţilor. Fără a exagera, adoptarea acestui proiect de lege susţinut de întreaga Comisie pentru Românii de Pretutindeni ar fi al doilea act revoluţionar pentru Diaspora după adoptarea votului prin corespondenţă. Pe această cale fac un apel la PSD de a lăsa orgoliile politice deoparte şi de a vota acest proiect în plenul Camerei Deputaţilor. Le-ar oferi o şansă unică de reabilitare în ochii Diasporei româneşti după blocarea votului românilor din străinătate la alegerile prezidenţiale din 2014. PNL a susţinut şi va vota acest proiect legislativ şi ca un act de exprimare a recunoştinţei pentru spiritul civic al Diasporei din 2014, dar şi pentru modul în care românii din străinătate ne reprezintă peste graniţe”, a precizat Raetchi.

Raeţchi a menţionat şi principalele prevederi ale proiectului de lege, precizând că, alături de ambasade şi consulate, Centrele Comunitare ar dobândi o voce importantă în Diaspora:

„Adoptarea proiectului de lege ar oferi Centrelor Comunitare Româneşti şansa de a se organiza şi de a-şi vota reprezentanţii – în comunitățile în care sunt cel puțin 5.000 de români înregistrați la ambasadă - şi mai ales, le-ar oferi bani pentru proiectele pe care doresc să le desfăşoare, de la evenimente culturale la târguri şi lansări. Traseul acestei legi a fost anevoios, aceasta fiind depusă în urmă cu aproximativ doi ani. Este important să nu o mai tergiversăm, Diaspora românească - cel mai mare investitor străin în România - are nevoie de această lege. Alături de ambasade şi consulate, Centrele Comunitare Româneşti ar dobândi o voce şi ar deveni actori locali respectaţi, iar românii cu iniţiativă din Diaspora şi-ar putea demonstra inventivitatea şi spiritul întreprinzător în promovarea intereselor şi imaginii ţării noastre”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.