Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege - Spaniolii au decis eliminarea roboților telefonici. Consumatorii vor aștepta maxim 3 minute pentru a vorbi o persoană

smartradio.ro
uber telefon

Pentru a ignora robotul apăsați tasta 1. Asta vor auzi spaniolii care accesează serviciile de relații cu clienții. Conform unei noi legi, firmele și instituțiile publice vor trebui să ofere alternative la robotul telefonic.

Automatizarea serviciului de relații cu clienții a făcut ca vorbitul cu un robot căruia îi explici o problemă complexă să devină extrem de frustrant pentru mulți.

Guvernul Spaniei a aprobat o lege potrivit căreia consumatorii nu vor aștepta mai mult de trei minute la telefon pentru a vorbi cu o persoană, nu cu un robot. Măsura vizează companiile cu peste 250 de angajați sau cu venituri de 50 de milioane de euro.

În cazul furnizorilor de servicii precum gaz, electricitate sau apă, răspunsul trebuie să fie în maximum 2 ore de la solicitare. Timpul de soluționare a plângerilor va fi redus de la 30 la 15 zile. Cei care vor depăși intervalul de timp riscă amenzi de până la 100.000 de euro, scrie Europa FM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.