Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terenurile de sport din școli vor fi deschise gratuit publicului larg - proiect de lege

avramiancu-tm.ro
sport teren

Parlamentari USR PLUS au depus o propunere legislativă care introduce în Legea educației fizice și sportului posibilitatea ca orice persoană să aibă accces liber şi gratuit pe terenurile de sport din incinta şcolilor, a cluburilor sportive şcolare şi universitare, cu condiția respectării programului stabilit de respectiva instituţie.

Potrivit inițiatorilor, România se situează printre ultimele locuri în UE în ceea ce priveşte practicarea sportului şi a mişcării.

"Din păcate, cele mai multe şcoli rămân închise după încheierea programului, iar bazele sportive publice sunt, în multe cazuri, degradate şi prost întreţinute de administratorii ei, deci inutilizabile. (...) Din statisticile în ceea ce priveşte nivelul de practicare a mişcării şi a sportului arată deloc grozav. Conform unui studiu EUROSTAT din 2018, România se situează printre ultimele locuri în UE la practicarea sportului şi a mişcării, iar unul dintre motivele invocate de către românii care au participat la acest studiu este lipsa accesului la infrastructura sportivă în zonele în care locuiesc. Şi din acest motiv cel mai mult de suferit au copiii şi adolescenţii, dar şi adulţii care vor să facă sport. În tot acest timp curţile şcolilor rămân închise. Nici bazele sportive publice n-o duc mai grozav, cu mici excepţii", a precizat deputatul Tudor Pop.

Potrivit acestuia, parcurile publice nu sunt o soluţie, pentru că nu pot compensa cererea şi nevoia românilor de a face mişcare şi sport, iar exemplele de bună practică arată că investiţiile în infrastructura sportivă, costurile cu paza, efortul de a pune cap la cap un orar de acces sunt neglijabile în raport cu beneficiile pe care le aduce practicarea sportului, în special în rândul copiilor şi adolescenţilor.

"Îmi doresc ca curtea şcoli să redevină acel spaţiu sigur în care să ne putem trimite copii să se joace, să înveţe jocuri noi, să bată mingea, să descopere ce înseamnă un sport de echipă, să câştigi, să pierzi. (...) Proiectul este destinat să încurajeze cât mai mulţi copii şi tineri să facă mişcare şi sport în condiţii de siguranţă", a spus deputatul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.