Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea care interzicea publicitatea medicamentelor la radio şi tv nu va fi adoptată de Parlament

medicamente

Legea privind publicitatea medicamentelor la radio și tv va fi respinsă de parlamentari, întrucât este în conflict cu legislația europeană. Ei recunosc că au aprobat-o anul trecut fără să țină cont de acest lucru.

Legea a fost retrimisa în parlament de președintele Iohannis din acest motiv. Inițiatorii spun că au vrut doar să oprească publicitatea agresivă la medicamente pentru că mulți români se tratează fără să meargă la medic. Așa se tratează cei mai mulți români. Din lipsa timpului, a banilor sau de frică, bolnavii ocolesc cabinetele medicilor și preferă să-și cumpere medicamente despre care au auzit că le-ar putea face bine.

Pe motivul că îi ajută pe oameni să nu se mai trateze după ureche, senatorul UDMR, Alexandru Vegh, a propus o legea prin care se interzice publicitatea medicamentelor la televizor și radio. Nu însă și pe internet, în ziare și reviste. Unii i-au dat dreptate.

Iar parlamentarii au adoptat legea tacit, fără să analizeze efectele. În forma inițială, inițiativa a deranjat toată piața de publicitate din România. Și ar fi lăsat populația fără informații despre produsele farmaceutice.

Abia când proiectul a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis, politicienii și-au dat seama că legea este în conflict cu legislația europeană. Așa că președintele a întors-o în Parlament, pe motiv că este discriminatorie.

Producătorii de medicamente cer anularea proiectului legislativ.

Legea a ajuns din nou pe mânile parlamentărilor, care trebuie s-o corecteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.