Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea francizelor: unităţi-pilot şi infiinţarea unui registru cu date despre firma-mamă

Ministerul pentru IMM
Radu Oprea

Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care s-a decis înfiinţarea Registrului Naţional de Franciză, în care  francizorii din România pot înregistra în mod gratuit un document de dezvăluire de informații (DI) cu date vizând firma-mamă, adresat întreprinzătorilor interesaţi să preia franciza. Registrul, care va fi înfiinţat de către Asociaţia Română de Franciză în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii, are rolul de monitorizare a afacerilor în sistem de franciză și de evidențiere a datelor statistice utile.

Dezvoltarea sectorului IMM-urilor este un element esențial pentru creșterea competitivității naționale a României, iar această Ordonanță adoptată de Guvern aduce noi modalități de susținere a spiritului întreprinzător. Clarificarea regimului francizei protejează francizatul și francizorul, în egală măsură. Astfel, cresc șansele ca cei doi parteneri să valorifice avantajos oportunitatea dezvoltării unei afaceri în franciză”, a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea.

Actul normativ mai stabileşte introducerea unităţilor-pilot, în cadrul cărora, timp de un an, francizorul va testa afacerea în regim de franciză, ceea ce înseamnă că francizatul va prelua o afacere cu un model de business funcţional, deja verificat. Măsura se adresează antreprenorilor aflaţi la început de drum şi vine în completatrea programului StartUp Nation, adresat SRL-urilor debutante, derulat de ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Așadar, există un potențial extrem de mare de afaceri prospere ce pot fi lansate pe piață, iar o firmă în regim de franciză ar putea reprezenta una dintre cele mai bune soluții de dezvoltare a unui business la început de drum, având în vedere valoarea mică a investiției. De aceste oportunități pot beneficia cei care vor aplica anul acesta la Start-Up Nation și anticipăm o concurență mult mai mare, comparativ cu anul trecut, în rândul întreprinzătorilor care, în mod sigur, vor avea idei inovatoare, planuri de afaceri fiabile, coerente, cu previziuni de succes pe mai mulți ani”, a precizat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Actul normativ completează Ordonanţa Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, modificând totodată art. 7 pct. 15 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.