Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea GRAȚIERII a fost APROBATĂ TACIT

puscarie amnistie gratiere

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost adoptat tacit de Senat, după ce termenul pentru dezbatere şi aprobare s-a împlinit la data de 23 mai.

Preşedintele şedinţei de plen de luni, Claudiu Manda, a citit nota privind adoptarea tacită, astfel că proiectul va fi trimis pentru dezbatere Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz, scrie agerpres.ro.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

"Este vorba despre proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Iniţiativa legislativă se consideră adoptată prin împlinirea termenului", a spus Manda.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declara săptămâna trecută că proiectul legii graţierii nu poate intra pentru dezbatere pe ordinea de zi a plenului Camerei superioare întrucât la Biroul permanent nu s-a primit raportul suplimentar al Comisiei juridice pentru acest act normativ.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

Înregistrat la Senat la 31 ianuarie 2017, proiectul de lege al Guvernului privind graţierea unor pedepse a fost dezbătut şi amendat semnificativ în Comisia juridică, aceasta acordându-i raport de admitere pe 8 mai.

Plenul Senatului a decis, ulterior, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind graţierea unor pedepse, pentru o săptămână, decizia fiind una politică, luată de coaliţia PSD-ALDE, care a susţinut că legea trebuie adoptată în forma Guvernului şi nu în varianta Comisiei juridice.

Citește și: China a lansat prima sa navă spațială de marfă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.