Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea Pensiilor prevede și o modificare a CONTROVERSATULUI Pilon II: Firmele care administrează sistemul vor fi taxate cu 0,5%

Inquam Photos
Olguta Vasilescu pensii

Noul Proiect al Legii Pensiilor prevede și o modificare în ceea ce privește Pilonul II, potrivit ministrului Muncii. Este vorba de un comision de 0,5 % pe care Casa de Pensii îl va încasa din comisionul de virament de 2,5% perceput de companiile care administrează acest sistem, transmite Mediafax.

Potrivit Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, noul proiect al Legii Pensiilor prevede ca, din 2021, Casa Națională de Pensii să perceapă 0,5% din comisionul încasat de companiile care administrează Pilonul II.

Potrivit ministrului, beneficiarii Pilonului II nu vor fi afectați de această modificare.

„Este singura modificare pe care am făcut-o și care vizează Pilonul II. Este vorba de procentul de transfer, care încasat este de firmele care administrează Pilonul II, de 2,5%. În condițiile în care Casa Națională de Pensii face toată operațiunea de colectare a banilor, de transfer, absolut totul, este normal să ia măcar 0,5% din acest procent. Atenție, nu vor fi afectate pensiile celor care sunt la Pilonul II, acesta se ia din comision", a declarat, vineri, Olguța Vasilescu, în timpul unei declarații de presă în care a prezentant proiectul Legii Pensiilor.

Noul proiect al Legii Pensiilor va sta în dezbatere publică timp de aproximativ o lună, urmând ca apoi să intre în procedură parlamentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.