Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea privind DNA-ul pădurilor își face loc în Parlament: când se va da votul decisiv

Reporter Iasi
padurea Dobrovat

Senatorul USR Mihai Goțiu a declarat miercuri că Legea de înființare a DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil și în Comisia Juridică de la Senat și că mai e de trecut un singur hop: votul în plen. ”Rămânem vigilenți , că știm cât de lungi sunt tentaculele mafiei pădurilor”, afirmă Goțiu.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 67: Să ne trezim dracului la realitate! Nu mai vin banii!

”Legea de înființare a DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil și în Comisia Juridică de la Senat! Mai e de trecut un singur hop: votul în plen. Proiectul legislativ, pe care l-am inițiat împreună cu colegii din USR, de înființare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM, numită și DNA-ul Pădurilor) e la un (foarte, foarte, foarte) mic pas de a deveni realitate. După raportul favorabil, de ieri, din Comisia pentru Mediu (6 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă”), în această dimineață, Comisia Juridică din Senat a adoptat un raport similar (cu 10 voturi ”pentru” și o abținere - e pentru prima dată când și reprezentanții PNL au votat ”pentru”, după ce la Camera Deputaților s-au abținut, iar în celelate comisii au fost ”împotrivă” sau s-au abținut, și după ce Guvernul PNL s-a opus, în mod constant, prin reprezentanții săi, înființării DIIM; singura abținere de astăzi a fost din partea unui senator UDMR)”, a scris pe Facebook senatorul USR Mihai Goțiu.

El precizează că reprogramarea plenului Senatului, miercuri, de la ora 14.00 la ora 11.00, nu a mai permis includerea acestei propuneri legislative pe ordinea de zi.

”Astfel, votul final, va fi dat în plenul de săptămâna viitoare (cel mai probabil marți, 8 iunie). Rămânem vigilenți până la ultimul vot - știu (și știm) cât de lungi tentaculele Mafiei Pădurilor, a Deșeurilor ori Apelor, inclusiv în Parlament, dar le vom reteza, unul după altul. Adoptarea acestei legi ar fi cea mai importantă victorie pentru mediu din actuala legislatură. Atenție, însă, doar această lege nu va fi suficientă - va trebui să luptăm pentru implementarea ei, precum și pentru adoptarea celorlalte legi și măsuri de necesare pentru protejarea reală a pădurilor, apelor și aerului din România. E un drum lung, am parcurs doar o parte din el, dar nu pot să nu-mi manifest, astăzi, optimismul”, a adăugat Goțiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.